Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü geldi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü geldi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü geldi
Gündem 6.12.2013 21:38:00 4541 0

Rektör Coşkun; Vakıf örnek ve ileri görüşlü

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun Darende`yi ziyaret ederek bir dizi temas ve görüşmelerde bulundu.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş`i makamında ziyaret eden Coşkun, geçmişten beri köklü medeniyetlere ev sahipliği yapan Darende`nin vakfın güzel ve örnek hizmetleriyle aydınlık günler yaşadığını söyledi.

Estetik, kalite, uyum

Ziyareti sırasında vakfın eğitim başta olmak üzere sağlık, tarihî eserlerin korunması, kültür ve turizm alanları gibi geniş bir perspektifle hizmet ürettiğini büyük bir memnuniyetle gördüğünü dile getiren Coşkun; "Somuncu Baba Külliyesi`ni 1996 yılında Van`da görev yaparken ziyaret etmiştim. Aradan geçen zaman içerisinde büyük ancak birbirine uyumlu, göze hoş gelen düzenlemeler yapıldığını gördüm. Restorasyon çalışmaları çok başarılı. Mimarî estetiğin uygulandığı ilgi çekici yapıların inşasının yanı sıra doğa ve çevreye uyumlu kaliteli malzemeler kullanılması vakfın ileri görüşlülüğün göstergesidir." dedi.

Devletin yükü hafifliyor

Vakfın çalışmaları ile devletin yükünü önemli ölçüde hafiflettiğini bildiren Coşkun, geçmişten gelen manevî dokunun bozulmadan gelecek nesillere aktarılması adına yapılan hizmetlerin her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etti. İlahiyat Fakültesi`ndeki öğretim üyeleri ile Darende`ye bir ziyaret programı düşündüğünü de dile getiren Coşkun; "Buradaki tasavvuf anlayışı, manevî şahsiyetler ve mekânlar yeni bir bakış açısı kazandıracaktır." şeklinde konuştu.

Zerafet, temizlik gibi hususların vakfın tüm yaptığı işlerde hâkim olduğunu dile getiren Coşkun külliyedeki kütüphanenin önemli ve bir ilçenin boyutlarından çok büyük nitelik taşıdığını belirtti.

Bolu`da ev sahipliği yaptı

Vakfın Bolu`da organize ettiği Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Paneli`ne üniversite olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını da kaydeden Coşkun; "Büyük zatların hatırlandığı meclisler istifade edenlere güzellikler kazandırır. İnşallah hayra vesile olmuşuzdur, önemli ve güzel bir toplantı idi, herkes gibi biz de hissemize düşeni almaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

İlme büyük önem verdiklerini belirten Ateş de, çalışmalarını geleceği planlayarak, strateji ve bilimsel bakış açıları ile yapmaya gayret ettiklerini söyleyerek, nezaketinden dolayı Rektör Coşkun`a teşekkür etti.

Coşkun, ziyaret anısına Ateş`e üniversitenin hatıra şiltinden takdim ederken, Ateş de vakfın yayınlarından hediye etti.

Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu ile Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi`ni ziyaret eden Coşkun, anı defterlerine duygularını da yazdı.

Coşkun`un ziyaretine Bolu Hakimi Yusuf Zabun, Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hanifi Üzüm ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ümit Karlı da katıldı.


Anahtar Kelimeler: