Yeni nesil işbaşında

Yeni nesil işbaşında

Yeni nesil işbaşında
17.01.2009 18:53:00 2682 0

Darende’nin tanınmış ailelerinden Söylemez’lerin iki genci, babalarından aldığı bayrağı ileriye taşımak için vargücüyle çalışmayı sürdürüyor. Merhum Yusuf Söylemez’in Yılmaz ve Yakup Söylemez adındaki erkek evladı nalburiye ve inşaat malzemeleri sektöründe hizmet vermeye devam ediyor. Babalarının vefatından sonra Ceyhan Yolu Toptancılar Sitesindeki işyerlerinde çalışmayı sürdüren iki kardeş el ele vererek işlerini büyütmenin gayreti içerisinde.

Tavsiyeler kulağımızda küpe

Yılmaz Söylemez babalarının küçük yaşlardan itibaren kendilerini işyerine ticarete alıştırmasından dolayı işin başına geçtiklerinde çok fazla zorluk çekmediklerini bildirdi. Söylemez; “Amcalarımız ve babamızdan ticaret konusunda büyük deneyimler edindik. Bizleri tam bir tüccar Darendeli olarak yetiştiren büyüklerimiz ‘dürüst ol, hile yola başvurma, doğruluktan şaşma ve çalışmaktan yorulma’ diye bize tavsiyelerde bulunur örnek olurlardı. Biz de onlardan aldığımız bu bayrağı daha yükseklere taşıyacağız” dedi.

Çalışmaktan yorulmuyoruz

Yakup Söylemez de yıllardan beri büyüklerinden gördükleri üzere sabahları erkenden işyerlerini kendileri açarak, rızıklarının peşine koşturduklarını bildirip, çalışmaktan yorulmaya fırsat bulamadıklarını kaydetti. Yakup Söylemez; “İşlerimizi yürütürken memleketimizi ve hemşehrilerimizi de ihmal etmiyoruz. Bizim gibi genç kuşaklar iş başına gelmeye başladı, bu tür hemşehrilerimizle tanışmak ve görüşmelerimizi arttırmak istiyoruz. Memleketimize olan sevgi ve bağlılığımızı Darende’yle alâkalı her şeye ilgi duyarak göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: