Tarihi alanlarımızda pedal çevirdiler

Tarihi alanlarımızda pedal çevirdiler

Tarihi alanlarımızda pedal çevirdiler
Gündem 8.11.2013 22:36:00 2498 0

Türkiye Bisiklet Federasyonu`nun organizesi ile 34 sporcu Malatya`dan Darende`ye pedal çevirdi. 2 gün süren etkinlikte 110 kilometrelik parkuru bisikletle gelen katılımcılar, tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü ilçemizin tanıtımına katkı sunmaya çalıştı.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş sporcuları Darende`nin girişinde karşıladı.

Etkinliğin Cumhuriyetin 90. Yılına denk gelmesinden ve Darende`ye gezi düzenlemelerinden dolayı katılımcılara teşekkür eden Kaymakam Kuş; "Darende kadim bir ilçe geçmişe uzanan köklü bir tarihi var. Buradaki amaçlarımızdan biri sahip olduğumuz değerleri kendi insanımız başta olmak üzere dünyaya tanıtmaktır. Sizler bizim gönüllü elçilerimiz oldunuz" şeklinde konuştu.

Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici 4 yıldır yaptıkları etkinliklerle Malatya`nın bütün ilçelerini bisiklet sporcularıyla gezmeye çalıştıklarını söyledi.

Ekici gazetecilere yaptığı açıklamada; "İlçelerimizin kültürel zenginliklerini, tanımak ve tanıtmayı amaçladık. Hobi olarak başladığımız bisiklete binme alışkanlığını, kullanım aracı olarak devam ettirip sportif etkinliğe dönüştürdük. Arkadaşlarımızla Arapgir, Darende ve Hekimhan gibi ilçelerimizin yanı sıra Nemrut`u gezerek Malatya`nın görülmesi gereken yerlerine dikkat çekmeye çalışıyoruz" dedi.

Tarihi eserleri ve doğal yapısıyla Darende`nin Malatya`nın "güzide bir ilçesi" olduğunu vurgulayan Ekici, "İnşallah bu etkinliği geleneksel hale getirerek her yıl gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar arasında subay, emniyet mensubu, sağlık görevlisi, kamu çalışanı, üniversite öğrencileri ve işadamları olduğunu dile getiren Ekici, "Bisiklet kültürünü hem dostluğa, hem kardeşliğe hem de gençleri kötü alışkanlıklardan vazgeçirerek, bu spora getirmiş olduk" diye konuştu.

Obeziteyle mücadele konusunda Türkiye`de önemli bir mücadele verildiğini de kaydeden Ekici açıklamasını; "Akaryakıt ve enerji harcamadan, doğayı kirletmeden, gürültü çıkarmadan bisiklet sürerek sağlık açısından da faydalı hareketler yapmaktayız. Obezite, trafik sorunu ve hava kirliliğiyle mücadele de bisiklet ele geçirilemeyecek bir fırsattır" şeklinde sürdürdü.

Ekici, federasyonun Cumhuriyetle yaşıt olduğunu ancak bisiklet kullanma alışkanlığının Türkiye`de gecikmiş bir kültürel aktivite olarak sürdürülmeye çalışıldığını sözlerine ekledi.

Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Ali İlhan da "Arkadaşlarımızla Darende`ye pedalladık, çok yorulduk ama ilçenin güzel doğası bize yorgunluklarımızı unutturdu" dedi.

Tema Vakfı Malatya İl Temsilcisi İzzet Berktaş ise iklim değişikliğine dikkat çekilen bir zamanda böylesi etkinliklerle doğaya sahip çıkma adına yapılan faaliyetleri desteklediklerini belirtti.

Berktaş; "İklim değişikliğinin etmenlerinden biri karbon emisyonlarıdır. Bisiklet kullanımı ve sporuna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda Darende`nin kültürel zenginliklerini kamuoyuna tanıtmaktan mutluluk duymaktayız" diye konuştu.

Sporcular ilçede Somuncu Baba Külliyesi, Hasan Gazi Şehitler Abidesi, Yusuf Paşa Bedesteni, Yalnız Minareler, Tohma Kanyonu ve Günpınar Şelalesi`ni bisikletleri ile gezerek tarihi ve doğal güzellikleri yakından tanıma fırsatı buldu.

Fotoğraflar için tıklayın 

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2676


Anahtar Kelimeler: