İstanbul heyeti hayran kaldı

İstanbul heyeti hayran kaldı

İstanbul heyeti hayran kaldı
Gündem 8.11.2013 22:34:00 3064 0

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan hemşehrimiz Halis Dalkılıç`ın organizesi ile aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının olduğu bir heyet ilçemizi ziyaret etti. Heyet, Darende`deki tarihi ve turistik mekanları gezerek hayran kaldıklarını bildirdi.

AK Partili Milletvekilleri, İsmet Uçma, Nureddin Nebati, Sevim Savaşer, Alev Dedegil, Mihrimah Belma Satır ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı`nın da katıldığı gezide heyet, ziyaretlerde bulundu.

Çalışmaları etkileyici buldular

Heyet, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş`in eşliğinde Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaret etti. Heyet üyeleri, türbe ziyaretinin ardından yeni yapılan camide namaz kılarak mimarisinden etkilendikleri yapıyla ilgili bilgiler aldı.

Ziyaretin ardından görüşlerini dile getiren heyet üyeleri, gördükleri güzelliklerin etkisinde kaldıklarını söyledi.

İsmet Uçma Darende`nin adını çok duyduğu için gelmeden önce oldukça merak ettiği ilçeyi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti kaydetti. Uçma; "Hulûsi Efendi Vakfı, Somuncu Baba`nın manevi geleneğini en güzel şekilde yaşatıyor. Buradaki atmosfer oldukça etkileyici." dedi.

Geleceğe bırakılan güzel miras

Başbakan Erdoğan`ın Darende ziyaretine de katıldığını belirten Nureddin Nebati Somuncu Baba Külliyesi ile çevresindeki tüm çalışmaların ilçenin vitrini olduğunu söyledi. Nebati; "Düzenlemeler, restorasyon çalışmaları, kullanılan malzemeler ile işçilik oldukça güzel ve takdire değer. Vakfın hizmetleri üretirken gelecek kuşaklara güzel bir miras bırakacak şekilde yapması ise çalışmalara ayrı bir değer katıyor." diye konuştu.

Alev Dedegil de sadelik ve temizliği hakim olarak gördüğü külliyenin insanları rahatlatan bir atmosfere sahip olduğunu belirtti. Dedegil; "Somuncu Baba buraya hayat vermiş, neslinden gelenler de geçmişten gelen bu mirası geliştirerek geleceğe en güzel biçimde ulaştırmanın gayreti içerisinde." ifadelerini kullandı. 

Vakfın çalışmaları örnek nitelikte

Mihrimah Belma Satır ise insanların gönül huzurunu bulduğu mekanın çevresiyle örnek bir ziyaret alanı olduğunu kaydetti. Satır; "Planlı bir gelişim ile yapılan düzenlemeler aynı fırçadan çıkmış bir tabloya benziyor. Böylesine güzel çalışmaları bir vakfın örnek gösterilecek nitelikte başarması ise yerel yönetimlere emsal teşkil ediyor." dedi.

İnsanların Darende`yi sadece Somuncu Baba ve çevresiyle tanıdığını söyleyen Lokman Çağrıcı da; "Gezerken hayran kaldık. Herşey düşünülerek planlanan hizmetler, manevi atmosfere çok uygun. Bir belediye başkanı olarak oldukça başarılı bulduğum hizmetleri gerçekleştiren vakfa teşekkürlerimi bildiriyorum." şeklinde konuştu.

Böyle vakıf her yerde olsa

İsmail Erdem de vakfın sadece bir alanda değil, toplumun ihtiyaç duyduğu farklı hizmetlerle insanlara fayda sağlayan bir anlayışla çalıştığını gördüklerini söyledi. Erdem; "Osmanlı vakıf kültürünü yaşatan böylesine vakıflar keşke her yerde olsa." ifadesini kullandı.

Organizeyi planlayanlardan Osman Boyraz da; "Darende güzellikleri ile dillere destan bir yer. Arkadaşlarımıza, dostlarımıza burayı anlata anlata bitiremiyoruz. Bu ziyaretle dostlarımızın Darende`yi yakından tanımasını sağladık." dedi.

Halis Dalkılıç da arkadaşlarını memleketinde misafir etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek; "Herkesin görmesini istediğimiz Darende`yi beraber siyaset yaptığımız, aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu arkadaşlarımıza tanıtmaktan büyük keyif aldık. Ziyaretimizi Somuncu Baba ile taçlandırdık. Bizleri en güzel şekilde ağırlayan Hulûsi Efendi Vakfı ve Belediyemize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çağrıcı, havuza dayanamadı

Yöresel lezzetlerin ikram edildiği yemeğin ardından heyet Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu ve Kudret Havuzu`nu da gezdi. Lokman Çağrıcı "suyu gördüğünde dayanamadığını" ifade ederek paçalarını sıvayıp Kudret Havuzu`na girdi.

Ziyarete; AK Parti`nin Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bakırköy İlçe Başkanı Mahmut Gürcan, Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Eyüp İlçe Başkanı Seçkin Turan, K. Çekmece İlçe Başkanı Temel Karadeniz, Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi Ekinci, Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç ile il yönetiminden Abdullah Güler, Haydar Ali Yıldız, Sedat Ecin, Aysun Çelikler de iştirak etti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek de heyetin ziyaretine katıldı.

Fotoğraflar için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2689


Anahtar Kelimeler: