Devlet çat kapı sorun dinleyip çözüm arıyor

Devlet çat kapı sorun dinleyip çözüm arıyor

Devlet çat kapı sorun dinleyip çözüm arıyor
Gündem 8.11.2013 22:30:00 2741 0

Devlet çat kapı sorun dinleyip çözüm arıyor

 ?Çat Kapı Biz Geldik? projesi ile vatandaşın ihtiyacı soruluyor

Darende Kaymakamlığı?nın ?Çat Kapı Biz Geldik? adını verdiği, sosyal içerikli proje ile özellikle kırsaldaki vatandaşların ihtiyaçlarını belirlemek, sağlık, tarım ve din hizmetleri gibi alanlardaki sorunlarını çözmek amacıyla oluşturduğu ekip saha çalışmalarına başladı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlisi, doktor, psikolog, tarım danışmanı ve din görevlisinden oluşan heyet, uygulama kapsamında ilçe merkezi, belde ve köylerdeki evleri ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarına çare arıyor.

Geziye Kaymakam da katıldı

Proje kapsamında Ayvalı beldesindeki ziyaretlere Kaymakam Kuş da katıldı. Fadime Karakaya adlı dul ve 2 çocuk annesi kadını evinde ziyaret eden Kuş, ailenin sorunlarını dinledi. Resmi nikâhı olmayan eşinin 3 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu vefat ettiğini dile getiren Karakaya, çocuklarıyla yaşama tutunma mücadelesi verdiklerini belirtti.

Görüşmede dul ve yetimlere ödenen maaştan faydalanamayan kadın ve ailesinin ihtiyaçları belirlenerek gerekli desteğin sağlanması konusunda çalışma yapılacağı kaydedildi.

Farkındalık oluşturulacak

Proje hakkında gazetecilere bilgi veren Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, bir yıl sürmesi planlanan proje ile Darende genelinde vatandaşların sağlık, tarım, hayvancılık ve sosyal alanlardaki sorunları belirlenip çözüm üretilmeye çalışılarak farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesinin yanı sıra ekipteki teknik görevlilerin sunacağı hizmet ve bilgi paylaşımı ile vatandaşlara en ücra yerde dahi olsalar devletin varlığını hissettirip, ihtiyacı doğrultusunda elinden tutulmaya çalışılacağını kaydeden Kaymakam Kuş; ?Vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu ve ekonomik yönden iyi şartlarda yaşamasını amaçlayan projemiz, sorunları minimuma indirmeyi amaçlamaktadır.? dedi.

Ekonomik öneriler sunulacak

Ziyaretlerin proje adındaki gibi vatandaşa önceden haber verilmeden gerçekleştirileceğini ifade eden Kuş; ?Sosyal devlet anlayışı ile vatandaşımızın herhangi bir konuda ihtiyacı varsa ona yardımcı olmak istiyoruz. Sağlığıyla ilgili sorunu varsa belirleyip tedavi ettirmek, psikolojik destek sunmak, tarlasındaki bitkisinden ahırındaki hayvanına kadar, gerek yaşamsal gerekse sosyal ihtiyaçlarına imkânlar nispetinde yardımcı olmaya çalışacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımızın ekonomik yönden de daha iyi şartlara kavuşması için öneriler sunularak teşviklerden yararlanmasını sağlayacağız.? diye konuştu. 

Sorunlar çözüme kavuşturulacak

Vatandaşların dertleri ile ilgilenmek amacıyla ziyaretlere başlandığını ifade eden Kuş; ?Hasta, yaşlı ve kimsesizler başta olmak üzere bütün sağlık, kamu hizmeti ve diğer alanlardaki sorunları yerinde çözmek, eğer mümkün değilse çözüm mercilerine yönlendirmek ve çözüm önerileri sunmayı planlıyoruz.? şeklinde konuştu.

İhtiyaç halinde kurulan ekibe diğer kurumlardan da personel görevlendirebileceklerini dile getiren Kuş, yapılacak çalışmalarla kamu personeli ile vatandaşların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmalarının sağlanacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: