Kömür nakli durdu

Kömür nakli durdu

Kömür nakli durdu
Hemşehriler 17.01.2009 18:51:00 3240 0

Kangal Termik Santralinden Afşin-Elbistan Termik Santraline taşınan kömür nakli Başbakanlık Teftiş Kuruluna yapılan bir şikâyetin incelenmesi sonucu alınan bir kararla durduruldu. Gürün ve Darende üzerinden Elbistan’a taşınan kömürler nedeniyle yoğun bir kamyon trafiği oluşmuş, Darende-Elbistan karayolunda ağır tonajlı araçların sürekli yük taşıması nedeniyle bozulmalar meydana gelmişti. 450 bin ton kömürün taşınması için başlatılan nakliye civar bölgenin ekonomisine canlılık katmış, dinlenme tesisleri, akaryakıt bayileri, lastikçi ve tamircilerle bazı sektörler kömür nakli nedeniyle hareketli günler geçirmişti.

17 Ekim’de başlayan taşıma işi Aralık ayının ilk günlerinde sonlandırıldı. 50 civarında Gürünlü kamyoncunun yanı sıra toplam 250 taşıyıcı 250 bin ton civarında kömürü Kangal’dan Elbistan’a nakletti. Gürün Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Özpınar, edindikleri bilgilere göre ihaleyle ilgili oluşan bir sıkıntıdan dolayı firmanın taşımayı durdurduğunu kaydetti.

Özpınar açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Bizim dışımızda gelişen durumdan dolayı taşıma işi bitti. Geçici de olsa ilçemize birçok fayda sağlamıştı. Birçok sektörde ekonomik canlılık esnafımız ve insanlarımızın yüzünü güldürmüştü” dedi. 4 ay süre ile toplam 450 bin ton kömür taşınması planlanırken alınan kararla 37 günde hedeflenen miktarın yarıdan fazlasının taşındığı belirlendi.


Anahtar Kelimeler: