Babaları kurdu oğulları son başkan oldu

Babaları kurdu oğulları son başkan oldu

Babaları kurdu oğulları son başkan oldu
Gündem 8.11.2013 21:38:00 2812 0

Babalarının kurduğu beldelerin son başkanları oğulları oldu

Büyükşehir yasası kapsamında Darende`de mahalle statüsüne dönüşecek Ayvalı ve Yenice beldelerinin kuruculuğunu yapan belediye başkanların oğulları da beldelerin son başkanları oldu.

1964 yılında kurulan Ayvalı Belediyesi`nin kurucu belediye başkanı olan Bekir Demir`in oğlu Hamit Demir büyükşehir yasası ile beldenin son belediye başkanı unvanını aldı.

Görevi başında vefat etti

Hamit Demir, 1964-1969 yılları arasında Ayvalı`nın ilk belediye başkanı olarak görev yapan babası Bekir Demir`in ikinci kez 1974 yılında seçildiğini ve 1977 yılında da görevi başında iken rahatsızlanarak vefat ettiğini söyledi.

Babası belediye başkanı iken 1966 yılında dünyaya gelen Demir, 19 yıl çalıştığı belediyede Yazı İşleri Müdürü iken 2009 yılında "halktan gelen yoğun teveccüh ve tercih sonucu" başkan olarak seçildiğini belirtti.

Nasip son döneme imiş

Demir; "Nasip böyleymiş. Zamanında vatandaşlardan çok talep gelmişti başkan ol diye, demek ki son belediye başkanı biz olacakmışız. Babamızın kurduğu belediyenin son başkanı olarak görev yapıyoruz." dedi.

Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşecek Ayvalı`nın Darende`nin en büyük beldesi olduğunu ifade eden Demir, son belediye başkanı olarak beldeye birçok hizmeti kazandırdığını sözlerine ekledi.

Kalıcı hizmetler yaptı

Yenice beldesinin kurucu belediye başkanı Mehmet Rüştü Yücel`in oğlu Ufuk Yücel de beldesinin son belediye başkanı oldu.

Yücel, 1989 yılında belediye statüsü kazanan Yenice`de babasının birçok hizmeti yaptığını kaydetti. Yücel; "Babam, belediye binası yapılması, içme suyu şebekesinin döşenmesi, iş makineleri alınması, düğün salonu yapılması, Tümülüs Parkı`nın turizme kazandırılması ve mahalle yollarının açılması gibi çok sayıda hizmeti beldemize kazandırdı." dedi.

Babasından 20 yıl sonra seçildi

Babasından 20 yıl sonra da kendisinin başkan olarak seçildiğini dile getiren Yücel; "Görevimiz süresince bizde tahrip olan Tümülüs Parkı`nı yeniden canlandırdık. Sosyal tesislerimizi onararak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Kanalizasyon sistemi döşenmesi ve dere ıslahı gibi bir takım çalışmalar gerçekleştirdik." diye konuştu.

Malatya`nın büyükşehir olmasıyla Yenice`nin de Darende`ye bağlı mahalle olacağını kaydeden Yücel; "Bizim gibi belde belediyeleri kapanıyor. Babam Yenice`nin ilk belediye başkanı olarak görev yaptı biz de son belediye başkanı olarak hizmetimizi tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

Fotoğraflar için tıklayın 

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2686

Görüntüleri izlemek için tıklayın  

http://www.haberler.com/babalari-beldelerinin-ilk-kendileri-ise-son-5399537-haberi/


Anahtar Kelimeler: