Ailesiyle ziyaretlerde bulundu

Ailesiyle ziyaretlerde bulundu

Ailesiyle ziyaretlerde bulundu
Gündem 8.11.2013 21:17:00 2779 0

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, eşi Meltem Kuş ve çocukları ile ilçede bayram ziyaretlerinde bulundu.

Kaymakam Kuş ve eşi Zaviye Mahallesinde yaşayan 92 yaşındaki Nadiye Zontul?u evinde ziyaret ederek bayramını kutladı.

Büyükler unutulmamalı

Sevinçlerin paylaşıldıkça çoğaldığını belirten Kuş, ?Her zaman hayır dualarına muhtaç olduğumuz büyüklerimizi ziyaret etmek herkesin asli görevidir. Bayramları bayram gibi yaşamak, büyüklerimizi, hastaları ve yoksulları ziyaret etmek gibi ulvi görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşamak gerekir.? dedi.

Zontul da ziyaret sürprizi ile kendisini mutlu eden Kuş ve ailesine teşekkür etti.

Kaymakam Kuş, ayrıca Gökyar Mahallesinde geleneksel olarak yapılan mahalle gezme geleneğine de katıldı. Vatandaşların bayramını tebrik ederek ikramlarından tadan Kuş, geleneklerin sürdürüldüğünü görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Baba ocağı tüttürülmeli

İnsanların doğup büyüdüğü yerlere daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini kaydeden Kuş, burada yaptığı konuşmada; ?Görüyorum ki birçok aile Adana, İstanbul ve diğer şehirlerden bayram için gelmişler. Bu insanları buraya getiren, hayatta bulunan anne baba veya yakınları ya da geçmişteki doğup büyüdüğü mekânlardır. İnsanlar evlerinin kapılarını açmış, hatıralar eşliğinde eski günleri yâd ederek gelen misafirlerini kabul ediyor ve o günleri tekrar yaşıyorlar. O zaman hepimize düşen görev, bizleri bir araya getiren bu mekanları ayakta tutmaktır. Belki de az bir masrafla ayakta kalma mücadelesini kazanacak birçok ev var. O nedenle gurbette bulunan hemşerilerimizin buralarda bulunan ve yaz aylarında Darende?ye gelmelerine vesile olan evlerinin bakımını yaptırmaları ve her bir sokağın yeniden eski görünümlerine kavuşması hepimizin arzusu olmalıdır. Hatıralarımızın canlandığı mekânları ayakta tutmaya mecburuz.? ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: