Kabak çekirdeği, alternatif ürün olacak

Kabak çekirdeği, alternatif ürün olacak

Kabak çekirdeği, alternatif ürün olacak
17.01.2009 18:50:00 10139 0

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından satın alınan 1 adet kabak çekirdeği hasat makinesi ile 1 adet Kabak çekirdeği ekim makinesi, düzenlenen törenle İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kayısıya alternatif olarak yetiştirilen kabak çekirdeği üretimi, vatandaşların ilgisini çekmeye başladı. Kıraç şartlarda özellikle Günpınar ve Başdirek köyleri ile Ayvalı’da yetiştirilmeye başlanılan kabak çekirdeği üretiminin artması üzerine teknik makinelerle alternatif ürüne destek sağlandı.

Darende`de alternatif ürünler arasında ekimi desteklenen kabak çekirdeği ekimi nedeniyle İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından satın alınan 1 adet kabak çekirdeği hasat makinesi ile 1 adet kabak çekirdeği ekim makinesi, düzenlenen törenle İlçe Tarım Müdürlüğü`ne teslim edildi.

Darende`deki kabak çekirdeği yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla Malatya Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce satın alınan kabak çekirdeği hasat ve kabak çekirdeği ekim makineleri, Kaymakam Vural Karagül tarafından İlçe Tarım Müdürü Kürşat Murat Soylu`ya teslim edildi.

Darende İlçe Tarım Müdürü Kürşat Murat Soylu, “Geçtiğimiz üretim sezonu içerisinde 100 dekarlık bir alanda çekirdeklik kabak çekirdeği ekimi gerçekleştirilmiştir. Kıraç şartlarda özellikle ilçemiz Günpınar ve Başdirek köyleri ile Ayvalı kasabasında bu sene etkili olan kuraklığa rağmen olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Çiftçilerimizin konu ile ilgili makineleşmeye geçmesinde üretim daha da artacaktır. Çiftçilerimize bu konuda her türlü desteği vereceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler: