Bayram yoğunluğu herkesi memnun etti

Bayram yoğunluğu herkesi memnun etti

Bayram yoğunluğu herkesi memnun etti
Gündem 14.10.2013 21:09:00 2508 0

Darende`de Kurban Bayramı arifesinde alış veriş yoğunluğu yaşandı. Hayvan pazarında kurbanlık, çarşıda kıyafet ve hediyelik eşya alış verişinin yanı sıra bileyiciler de yoğun bir mesai ile bayram öncesi müşterilerinin taleplerine cevap vermeye çalıştı.

Hayvan pazarında kurbanlık almayı son güne bırakanların yoğunluğu yaşanırken, pazarın gözdesi olan 1 tonluk “Carlos” adı verilen boğaya alıcı çıkmadı. Holstyen cinsi 2.5 yaşındaki boğasının 1 ton geldiğini ve 8 bin 500 liraya satışa çıkardığını söyleyen Mehmet Atay; “Bakan çok ama pazarlık eden yok. Kimileri büyük, kimleri de parası çok geldiğinden olsa olsa gerek sadece bakıp gidiyor” dedi.

Polisler de devriye görevi yaparak hayvan pazarında satıcıları sahte para konusunda uyardı. 

 

Çarkçı Bekir`in yoğun mesaisi

İlçede 50 yıldır bileyicilik yapması nedeniyle “Çarkçı Bekir” olarak tanınan 83 yaşındaki Bekir Abatay da ilerlemiş yaşına rağmen kurban kesimi ve et parçalamada kullanılacak bıçakları kesinlemeye devam ediyor. Bıçakları 1.5, nacakları 2.5, büyük kesicileri de 4 liradan bileylediğini belirtti.

İşyerlerinde de bayram öncesi çocuklarına kıyafet ve evlerine alış veriş yapmak isteyenlerin yoğunluğu yaşanırken, çarşıdaki hareketlilik esnafları memnun etti.

 

Kaymakam mesaj yayımladı

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş da Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bayramların, dini ve milli inançların örf ve adetlerle süslenip, geçmişten devralınan önemli bir miras olduğunu belirten Kuş; “Bayramlar, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği, yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan sevgi günleridir” dedi.

Karşılıklı olarak insani ilişkilerin yoğunluk kazanarak, dostlukların ve arkadaşlıkların güçlendirildiği bayram günlerinin, huzur, güven ve mutluluğa vesile olmasını dileyen Kuş; “Bayramın, yardımlaşma ve hoşgörü fikrinin daha da güçlendirilmesine, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına, içimizdeki dostluk, kardeşlik, barış, birlik ve beraberlik duygularının sevgiyle sonsuza dek yeşertilmesine ve yaşatılmasına, tüm insanlık için barış ve huzur getirmesine vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

 

Bayramlaşma birinci gün Öğretmenevi`nde

Bu arada ilçedeki resmi bayramlaşmanın bayramın birinci günü saat 13.00’de Öğretmenevi’nde yapılacağı belirtildi. Kaymakamlığın organize ettiği bayramlaşmaya tüm vatandaşların davetli olduğu kaydedildi.

Belediyedeki bayramlaşmanın da birinci gün saat 12.00`de olduğu ve herkesin davetli olduğu belirtildi. 

 

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2661 


Anahtar Kelimeler: