Yeşiltaş Köyü Köprüsü tamamlanıyor

Yeşiltaş Köyü Köprüsü tamamlanıyor

Yeşiltaş Köyü Köprüsü tamamlanıyor
9.10.2013 22:27:00 8841 0

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ilçemize bağlı Yeşiltaş Köyüne yapılmakta olan köprünün kısa bir süre sonra ulaşıma açılacağını söyledi.

Kaymakam Kuş, köprü inşaatını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kuş, gazetecilere yaptığı açıklamada 531 kişi ile Darende’de nüfusu en fazla köylerinden biri olan, özellikle sebze ve çeşitli tarım ürünlerinin yetiştirildiği Yeşiltaş’a yapılan köprünün vatandaşların ulaşımını rahatlatacağını belirtti.

4 gözlü büyük köprü

Tohma Çayı üzerine betonarme olarak inşa edilen köprünün 35 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde ve 4 gözlü olduğunu kaydeden Kuş, köprünün Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce yapıldığını dile getirdi.

450 bin liraya malolan köprünün önemli bir kısmının inşa edildiğini vurgulayan Kuş; “15-20 gün içerisinde köprüyü tamamlayarak ulaşıma açmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız daha rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayacaklar. Eski köprü üzerinden geçemeyen ağır tonajlı ve büyük araçlar artık rahatlıkla köye ulaşacak.” dedi.

Köy Muhtarı Muzaffer Aslan da 1982 yılında vatandaşların katkıları ile yapılan köprünün ihtiyaçlara cevap verememesi yüzünden yeni köprünün yapıldığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: