İlköğretim Haftası etkinliği düzenlendi

İlköğretim Haftası etkinliği düzenlendi

İlköğretim Haftası etkinliği düzenlendi
Eğitim 18.09.2013 11:43:00 8828 0

Eğitim döneminin başlaması nedeniyle Darende’de bir tören düzenlendi.

Cumhuriyet İlkokulundaki programda öğrenciler şiir okuyup çeşitli gösteriler sundu.

Törende bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş başarının tek başına elde edilemeyeceğini belirterek; “Başarı birlikte kazanılır. Yarınlarımızın geleceği olan sizlerin başarılı, azimli, sebatlı ve çalışkan olmasını istiyoruz.” dedi.

Herkes fedakarlık yapmalı

Darende’deki eğitim olanaklarının çok güzel olduğunu, okullarda teknolojik imkanlar dahil yardımcı eğitim araçların bulunduğunu kaydeden Kuş; “Başarıya ulaşmada siz öğrencilerimiz, bilginin kaynağı olan vefakar öğretmenlerimiz ve her türlü desteği sunacak ailelerin ortak hareketiyle daha ileriye gidilecektir. Okullarımızda eğitimin yanı sıra farklı proje ve uygulamalarla bilimsel çalışma yapmanın ilk adımlarını atmalıyız. Öğretilen her bilginin ileride güzel dönüşüm sağlaması için herkesin fedakarlık yapması gerekiyor.” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da eğitim dönemi ile Darende’de 450 öğretmen ve 6 bin 500 öğrencinin okullarla buluştuğunu söyledi.

Tarak ilçedeki sınıf mevcutlarının 15-20 öğrenci ile Avrupa standartlarında olduğunu dile getirdi.

Yeni okula ilgi büyük

Konuşmasının devamında ilçede bu yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin öğretime başladığını belirten Tarak; “120 öğrenciyle eğitime başlayan Anadolu Sağlık Meslek Lisemizde Hemşirelik, Acil Tıp Teknisyenliği ve Tıbbi Sekreterlik bölümlerine yapılan kayıtlarla kontenjanın tamamı dolduruldu. Okulda 34 erkek 86 da kız öğrenci eğitime başladı. Kayıt yaptıran öğrencilerden 41’i Darende ve çevresinden, 79`u ise ilçe dışından geldi. Büyük bir rağbet gören böylesi bir okulun ilçemizde açılması hepimizi mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

Programa Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçedeki kurum ve okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve veli de katıldı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2623


Anahtar Kelimeler: