Darende ´usta´yı ağırlayacak

Darende `usta`yı ağırlayacak

Darende ´usta´yı ağırlayacak
Gündem 17.09.2013 15:25:00 4759 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Eylül 2013 Pazar günü Darende’de bir dizi resmi ziyaret, açılış ve temaslarda bulunacak.

Başbakan düzeyinde ilk defa bir devlet büyüğünü ağırlayacak olan Darende’de heyecan doruğa ulaşırken, geçeceği güzergahlar ve uğrayacağı noktalarda hazırlıklar da hummalı bir şekilde yürütülüyor.

Helikopterle Darende’ye gelmesi beklenen Başbakan ilk olarak 11.30’da Cumhuriyet alanında vatandaşlara seslenecek. Erdoğan’ın konuşması sırasında Darende’ye müjdeler vermesi bekleniyor. 2. Etap TOKİ ve Sosyal Konutların toplu açılış ve anahtar teslim törenini gerçekleştirecek olan Başbakan buradan Somuncu Baba Külliyesi’ne geçecek.

Öğlen saatlerine denk gelen ziyarette namazı külliyede yapımı tamamlanan mimarisi ile ilgi odağı haline gelen camide kılması beklenen Başbakan, Somuncu Baba Türbesi ve Darende Tanıtım Merkezi’ni de ziyaret edecek. Hulusi Efendi Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi sunulacak olan Erdoğan, temaslarının ardından ilçemizden ayrılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde 1995 yılındaki Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumuna katılmak için Darende’ye gelen Erdoğan, 18 yıl aradan sonra ilçemizi yeniden ziyaret edecek.

Erdoğan’ın ziyareti için Başbakanlıktan gelen protokol ve güvenlik ekipleri ilçede çalışmalara başladı.

Başbakan’a ilçenin sorunları ile ilgili dosyalar sunularak çözüm bekleyen konulara destek aranacak.

 

Vali çalışma ve hazırlıkları kontrol etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 21-22 Eylül 2013 tarihlerinde Malatya ile Darende ve Doğanşehir ilçelerine yapacağı ziyaretle ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Malatya Valisi Vasip Şahin, Başbakan Erdoğan’ın ziyaret programında olan Darende`deki hazırlıkları kontrol ederek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı İsa Özkan ve diğer yetkililerle Erdoğan’ın açılışlarını yapacağı tesisler, konuşma alanı ve ziyaret edeceği mekanları gezen Şahin hazırlıkları kontrol etti.

 


Anahtar Kelimeler: