Başbakan Erman Ilıcak´la pazarlık yaptı

Başbakan Erman Ilıcak`la pazarlık yaptı

Başbakan Erman Ilıcak´la pazarlık yaptı
Gündem 16.09.2013 15:25:00 7340 0

Başbakan Erdoğan, kamu-özel sektör işbirliğiyle hayata geçirilecek 15 şehir hastanesinin imza töreninde yüklenici firmalar arasında bulunan ve Adana’daki şehir hastanesinin ihalesini alan hemşehrimiz Rönesans Holding sahibi Erman Ilıcak ile `küsuratları düzleyelim` diye pazarlık yaptı. Başbakan Ilıcak’tan tek kalemde 30 milyon lirayı silmesini istedi.

Törende konuşan Başbakan "Burada 14 şehir hastanesinin, yani 24 bin 407 hasta yatağı kapasiteli 79 hastane ve bir halk sağlığı kurumumuzun inşasına aynı anda start veriyoruz. Bu 14 ilimizde kurulacak hastaneler sadece bu şehirlerimize değil, çevrelerindeki diğer hastanelere de hizmet verecek" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından şehir hastanelerinin imza törenine geçildi. İlk olarak Adana Entegre Sağlık Kampüsü ile ilgili yapılacak imza törenine Adanalı yetkililer de davet edildi.

İmza atmadan önce konuşan Başbakan Erdoğan, yüklenici firma Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’a “1 Milyar 30 milyon liralık yatırım” ile ilgili olarak “Erman bey küsuratı alalım. Bunu düz rakam yapalım” dedi. Erman Ilıcak da “Ama Sayın Başbakanım biz pazarlığımızı böyle yaptık” demesi üzerine Başbakan Erdoğan da “Benimle mi pazarlık yaptın” demesi üzerine gülüşmelere yol açtı. Anlaşma Başbakan’ın yaptığı indirimle 1 milyar liraya düşürüldü.


Anahtar Kelimeler: