Başkan Çakır lise arkadaşları ile buluştu

Başkan Çakır lise arkadaşları ile buluştu

Başkan Çakır lise arkadaşları ile buluştu
Gündem 16.09.2013 12:37:00 2542 0

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 30 yıl önce Darende İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduğu arkadaşlarıyla bir araya gelerek özlem giderdi.

Kanyon Alabalık Restoranı’nda bir araya gelen arkadaşları ile hasret gideren Çakır, uzun süredir görmediği dostları ile lise yıllarındaki güzel hatıralarını yadettiklerini söyledi.

Geçmişin hatırlanması güzel

Arkadaşlarına hitaben bir konuşma yapan Çakır; “Bizlere emek veren değerli öğretmenlerimiz ve siz kıymetli arkadaşlarımla bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Bu tür buluşmalar geçmişin hatırlanması adına güzel bir etkinliktir. Bunu devam ettirmeli ve hatta okulun tüm mezunları ile birleştirerek daha da yaygın hale getirilmeli.” dedi.

Hulûsi Efendi’yi andılar

Darende’nin farklı özellikleri olan güzel bir yer olduğunu dile getiren Çakır; “Somuncu Baba ve evlatlarının buraya kazandırdığı manevi atmosfer, Darende’ye ayrı bir değer katmaktadır. Darende’ye, Malatya’ya ve insanlığa büyük hizmetleri olan aynı zamanda okulumuzu da yaptırarak binlerce insanın eğitim almasını sağlayan Osman Hulûsi Efendi’yi bu vesile ile bir kez daha rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Bu güzelliklerle burası yaşayacak. Çocuklarımızın en azından burayla olan ilişkilerini kurmak amacıyla sılai rahimi ve böylesi toplantıları sürdürmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Çakır, toplantının ardından Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i ziyaret etti. İmam Hatip Lisesi’nin Darende’ye kazandırılmasını sağlayan Hulûsi Efendi’nin hayırla anıldığını ifade eden Çakır, görüşmede tesadüfen orada bulunan ve her yıl İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilere okumaya teşvik için elbise hediye eden işadamı Hakkı Tunç’a da teşekkür etti.

Sınıflarında geçmişe gittiler

Daha sonra okulu ziyaret eden Çakır ve arkadaşları sınıflarında sıralarına oturarak hatıralarını yadetti. Çakır ayrıca bir süre önce onarım gören okulun eksikliklerinin de giderilmesine arkadaşları ile birlikte yardımcı olma sözünü verdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2614


Anahtar Kelimeler: