8 öğrenci Fen Liseleri’ni kazandı

8 öğrenci Fen Liseleri’ni kazandı

8 öğrenci Fen Liseleri’ni kazandı
Eğitim 16.09.2013 12:36:00 6979 0

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) birinci yerleştirme sonuçlarına göre Darende`de sınava giren 500 öğrenciden 271`i sınavla öğrenci alan çeşitli okullara yerleştirildi. 4’ü Özel Birgül Ortaokulu’ndan olmak üzere ilçeden toplam 8 öğrenci Fen Liselerini kazandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kategorilerine göre yerleştirme sonuçlarının listesini yayınladı.

Öğrencilerden 8`i Fen Lisesi, 45`i Anadolu Öğretmen Lisesi, 96`sı Anadolu Lisesi, 47`si Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 45`i Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 17`si de diğer meslek liselerine yerleştirildi.

Özel okuldan 4 öğrenci Fen Lisesi`ne

Özel Birgül Ortaokulu öğrencilerinden 4`ü ile Ahmet Çokyaşar, Mehmet İzzet Paşa, Ayvalı ve Balaban Ortaokullarından da birer öğrenci Fen Liselerini kazandı.

Sonuçlara göre okullardan Ahmet Çokyaşar`dan 12, Mehmet İzzet Paşa`dan 8, H.Hasan Başer ve Yenice`den 6`şar, Ilıca`dan 4, Ayvalı ve A.Ulupınar`dan 3`er, Özel Birgül ve Balaban`dan 2`şer, Irmaklı Ortaokulundan da 1 öğrenci Anadolu Öğretmen Liselerine yerleştirildi.

Yerleştirme sonuçlarına göre sınava giren 8 öğrenciden hiç biri herhangi bir okula yerleştirilemeyen Yeniköy Ortaokulu oldu.

İlkinde beklediği okullara yerleştirilemeyen öğrencilerin puanlarına göre ikinci yerleştirmede açık kalan kontenjanlara yerleştirilmesi bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: