Bayramda 32 bin araç geçiş yaptı

Bayramda 32 bin araç geçiş yaptı

Bayramda 32 bin araç geçiş yaptı
Gündem 16.09.2013 12:34:00 1595 0

Bayram tatili nedeniyle araçlarıyla Darende yolunu kullanarak çeşitli illere gidenler yoğun bir trafik akışına neden oldu. Bayram arifesi ve tatili sırasında Darende’den 32 bin 10 aracın geçiş yaptığı belirlendi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Balaban beldesine kurulan kameralı sistemle geçiş kontrollerinin yanı sıra yol güvenliği de sağlanıyor. Emniyet ve jandarmanın da görüntülerinden yararlandığı sistemle 6 kamerayla izlenilen yoldan geçen araçların kontrolü gerçekleştiriliyor.

Olayları da aydınlatacak

Araçların ve sürücülerinin net bir şekilde görüntülerinin kaydedildiği sistem ile kamera görüntülerinin olayların aydınlatılmasında da etkili olması bekleniyor.

Sistem üzerinden yapılan incelemede 6-12 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki bayram süresince Malatya’dan Kayseri istikametine 18 bin 535 araç geçiş yaparken, Darende’den Malatya yönüne ise 13 bin 475 araç geçti.

Sadece geçmekle yetinmediler

Çok sayıda vatandaş da Darende’den sadece geçmekle yetinmeyerek ilçemizi ziyaret etti. Bayram süresince Somuncu Baba Külliyesi ve civarı binlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi. Otoparklar yetersiz gelince, çift yönlü olarak Zaviye Mahallesindeki yollar araçlarla doldu taştı.


Anahtar Kelimeler: