Görev yaptığı camiden uğurlandı

Görev yaptığı camiden uğurlandı

Görev yaptığı camiden uğurlandı
Vefatlar 17.01.2009 18:42:00 5500 0

Somuncu Baba Camii’nin emekli müezzini Bedrettin Ateş Kurban Bayramının 3. günü yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle evinde vefat etti. Hulûsi Efendi’nin yeğeni, Hamidettin Ateş Efendi’nin de amcasının oğlu olan Bedrettin Ateş, Ziyaeddin, Nuri, Ahmet Necmettin, Hasan Feyzettin, Hamit Celalettin, Melahat ve Ümmü Gülsüm’ün babalarıydı. Bedrettin Ateş son yolculuğuna görev yaptığı Somuncu Baba Camiinden uğurlandı.

Hulûsi Efendi’nin imam hatip olarak görev yaptığı camide 1990 yılına kadar müezzinlik yapan ve emekli olduktan sonra Zaviye Mahallesinde yaşamaya devam eden Bedrettin Ateş 81 yaşında yaşama veda etti. Uzun süredir rahatsız olan Ateş’in vefatı ailesi ve sevenleri arasında büyük üzüntüye yol açtı. Bedrettin Ateş, İl Genel Meclis Üyesi A. Tacettin Ateş ile Mehmet ve Nurettin Ateş kardeşlerle, Darende Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü İ. Alaaddin Ateş ve Ahmet Ateş kardeşlerin de amcaları idi.

Bedrettin Ateş’in cenazesi müezzin olarak görev yaptığı Somuncu Baba Camii’nde Hamidettin Ateş Efendi’nin kıldırdığı namazın ardından Zaviye Mahallesindeki Kırmızıbayır mevkiinde yer alan aile mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Darende Belediye Başkanı Memduh Önal ile çok sayıda hemşehrimiz ve vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: