Günpınar’da anma töreni düzenlendi

Günpınar’da anma töreni düzenlendi

Günpınar’da anma töreni düzenlendi
16.09.2013 12:17:00 9324 0

Günpınar Köyündeki 470 Şehitler Anıtı’nda düzenlenen programla şehitler için Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu.

Köyden seferberliğe gidenlerin anılarının dile getirildiği törende, Malatya Belediyesi Mehter Takımı bir gösteri sundu.

6 yıl önce şehitlik anıtını yaptıran işadamı Hasan Yıldırım programın açılışındaki konuşmasında yılda bir defa da olsa köylülerini bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Ceviz geliri burs olacak

Ceviz ormanı kurarak uzun vadeli bir yatırım yaptıklarını dile getiren Yıldırım; “2 bin 500 civarında ceviz fidanı diktik, bunlar yakında meyve vermeye başlayacak. Bu cevizlerin meyvelerini satarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burslar vereceğiz.” dedi

Ayrıca Orman Su ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yıldırım; “Buradan sağlanacak gelirlerle her köyden 10 aileye istihdam sağlamayı planlıyoruz. Gurbette çalışan işadamlarımız köylerini unutmasın, doğduğumuz toprakların insanlarına yönelik bir takım projeler yaparak buraya olan vefa borcumuzu ödemeliyiz.” diye konuştu.

İsimsiz kahramanlar anıldı

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş da 780 bin metrekarelik Anadolu toprakları üzerinde çok sayıda isimsiz kahraman yattığını belirtti. Kuş, dünyanın farklı ülkelerinde insanlığa medeniyet ve hizmet götürmek için mücadele verirken hayatlarını feda edenleri rahmetle andıklarını söyledi.

Kuş konuşmasının devamında; “Bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi minnetle yadediyoruz. Birlik beraberliğimizi güçlü tutmalıyız. Beyaz ve kırmızının en güzel olduğu Türk Bayrağını Allahu Teala göklerden hiçbir zaman indirmesin.” dedi.

Törene Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkanı İsa Özkan, Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız ile resmi kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Darende Müftüsü Ahmet Varol tarafından hatim duası yapıldıktan sonra, Hulûsi Efendi Kur’an Kursu Müdürü Aydın Duman “Vatan sevgisi ve şehitlik” üzerine bir konuşma yaptı.


Anahtar Kelimeler: