Irmaklı’da köprü ismiyle vefa

Irmaklı’da köprü ismiyle vefa

Irmaklı’da köprü ismiyle vefa
16.09.2013 12:15:00 9230 0

Irmaklı Köyü’nde Tohma Çayı üzerine İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan köprülere 1995 yılında Şehit düşen Barış Boğan ile 2005 yılında trafik kazasında vefat eden halk ozanı Aşık Beyani’nin adı verildi.

Irmaklı Muhtarı Ömer Kılıç özellikle ilkbahar aylarında çayın debisinin yükselmesi nedeniyle ulaşımda büyük zorluklar yaşadıkları için köyden tarlalarına gitmekte oldukları güzergaha İl Özel İdaresi tarafından iki tane köprü yapıldığını belirtti.

Köyden yetişen isimler unutulmadı

Kılıç, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün destek verdiği köprünün yapımı ile vatandaşların ulaşımda büyük kolaylık yaşadığını dile getirdi. Kılıç; “Kısa bir süre önce köyümüze gelen Öz’e sürpriz yaparak adını verdiğimiz köprüyü gösterdik. Öz, ‘Ben bu köprüyü kendi paramla yaptırmadım, bu bölgenin milletvekili olarak sadece görevimi yerine getirdim’ dedi. Öz, köprüye köyümüzden olup terörle mücadelede şehit olan Barış Boğan`ın isminin, çay üzerinde yapılan ikinci köprüye de halk ozanı Aşık Beyani adıyla bilinen Halil İbrahim Güleç`in isminin verilmesini önerdi.” diye konuştu.

Şehidin ailesinden teşekkür

Şehit Barış Boğan`ın Amcası Durdu Boğan da emeği geçen herkese teşekkür ederek, yeğenine Kıbrıs Barış Harekatı`nda doğduğu için kendisinin "Barış" adını koyduğunu belirterek, "Yeğenim 29 Temmuz 1995 yılında şehit oldu. Esas birliği Van`ın Erçiş ilçesiydi. Fakat görev icabı operasyona gitmişler. Tendürek Dağları Hacı Hüseyin Yayla`sında şehit düştü" dedi.


Anahtar Kelimeler: