Gönül dostları aynı gün vefat etti

Gönül dostları aynı gün vefat etti

Gönül dostları aynı gün vefat etti
Vefatlar 17.01.2009 18:41:00 4064 0

Darende’ye hizmet etme sevdalısı iki yaşlı çınar, Kurban Bayramı arifesinde vefat etti. Ankara’da yaşayan Abbas Bilici (94) ve Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yaşayan Recep Söğüt (79) 6 Aralık 2008 günü birkaç saat arayla hayata veda etti.

Aslen Çankırılı olup Ankara’da yaşayan ve marangoz olması nedeniyle Darende’de Somuncu Baba Camii ve Hulûsi Efendi Vakfı’nın bazı hizmetlerinde emeği bulunan Abbas Bilici yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle vefat etti. İbrahim Gökmeşe’nin kayınpederi, Muradiye, Emine ve Sinan Bilici’nin babası olan Abbas Bilici’nin cenazesi çok sayıda gönül dostunun katıldığı namazın ardından Ankara’da toprağa verildi.

Hulûsi Efendi Vakfı’na Eskipazar’da gönül vererek hizmet eden Mevlüt Söğüt’ün babası Recep Söğüt’de fakirlere dağıtılmak üzere kurban kestirip paylarını ayırdıktan sonra aniden vefat etti. Vakıf adına Eskipazar’daki ihtiyaçlı ailelere kurban eti dağıtmak için gayret eden Recep Söğüt’ün vefatı, ailesi ve sevenleri arasında büyük üzüntüye yol açtı. Nezaket, Fatma, Zehra ve Mevlüt adlı kardeşlerin babası Recep Söğüt, Darende’de vakfın yaptığı hizmetlere ilerlemiş yaşına aldırmadan katkı sağlamaya gayret etmekteydi.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, vakıf gönüllüsü iki yaşlı çınarın vefâtının ardından ailelerine birer taziye mesajı gönderdi.


Anahtar Kelimeler: