Kanyon’daki sıcak su havuzu ilgi görüyor

Kanyon’daki sıcak su havuzu ilgi görüyor

Kanyon’daki sıcak su havuzu ilgi görüyor
Gündem 16.09.2013 11:59:00 2917 0

Darende’deki Tohma Kanyonu içerisinde hizmet veren Kudret Havuzu, sıcak havalarla birlikte serinlemek isteyenlerin adresi oldu. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, kendilerini havuzun sularına bırakıyor.

Yılın dört mevsiminde 22 santigrat dereceyle dakikada 11 ton suyun kaynadığı kaya membalı Kudret Havuzu, adını içerisinden akan Tohma Çayı’ndan alan kanyondaki ilginç yapısıyla konuklarına yaz sıcağında eşsiz bir serinlik sunuyor. Darende’ye gelen yerli ve yabancı çok sayıda turist, Hulûsi Efendi Vakfı tarafından yenilenerek üç farklı derinlikteki havuzlarda serinlemenin keyfini yaşıyor.

Gaziantep’ten gelen Yüksel İnci, yüzme sırasında havuzdan oldukça keyf aldıklarını söyledi.

Dünyada böylesi bir yer yok

Cemalettin Kocamemik adlı gençte Hulûsi Efendi Vakfı’nın çalışmasıyla yenilenen havuza insanların büyük rağbet gösterdiğini belirtti. Havuzun dünyada bir eşinin olmadığına inandığını kaydeden Kocamemik; “Türkiye’de belki de dünyada böylesi bir yer yoktur. Bu havuzun eski halinde yüzmeyi öğrendik. Şimdi çok daha güzel oldu. Yüzme meraklılarını Darende’ye bekliyoruz.” dedi.

İstanbul’u kıskandıran tesis

İstanbul’dan geldiğini dile getiren Mahmut Yıldırım ise tatilinin hemen her gününü havuzda geçirdiğini ifade etti. Yıldırım; “İstanbul’un etrafı denizlerle kaplı ama orada böyle bir doğal alanı bulmak mümkün değil. Burası çok harika, her geçen yıl da yeni hizmetlerle daha güzel imkânlar sunuluyor.” diye konuştu.

80, 120 ve 150 santimetre derinliğindeki bir birine bağlantılı üç havuz ile 600 metrekarelik toplamda bin metreküp su alabilen Kudret Havuzu’nda ışıklandırma yapılarak yaz gecelerinde de faydalanılabilmesi sağlandı.


Anahtar Kelimeler: