Ulaştırma Müsteşarı Habip Soluk´tan ziyaret

Ulaştırma Müsteşarı Habip Soluk`tan ziyaret

Ulaştırma Müsteşarı Habip Soluk´tan ziyaret
Gündem 16.09.2013 11:25:00 3281 0

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, doğu illerini batıya bağlayan Malatya-Kayseri karayolu üzerindeki yapımı devam eden Karahan mevkiindeki tünel inşaatında incelemelerde bulundu.

Kayseri, Pınarbaşı ve Gürün’deki yol çalışmalarını denetleyen Soluk, Karahan mevkiindeki yapımı sürdürülen tünel inşaatındaki incelemelerinin ardından Darende’ye gelerek ziyaretlerde bulundu.

Soluk, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Hamit Hamidettin Ateş’le görüşüp Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret etti.

Elbistan yolu yapılmalı

Ateş görüşme sırasında Darende-Elbistan karayolunun genişletilmesi veya yeni bir güzergâhla ulaşımın daha kolay hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Elbistan’dan çok sayıda insanın Darende’ye gelirken bu güzergâhı kullandığını dile getiren Ateş, yolun gerek standartlarının yükseltilmesi gerekse de güzergâhını rahatlatacak bir kaydırma yapılması konusundaki beklentilerini Soluk’la paylaştı.

Tünel 2014’te açılacak

Ziyaretin ardından Karahan mevkisindeki tünel inşaatı hakkında açıklamalarda bulunan Soluk; “Karahan tünelinde zemindeki sıkıntı nedeniyle oldukça geciktik. İlk ihale sözleşmesi bitmediği için bir zaman kaybı oldu. İkinci bitirme ihalesine gittik. Şu anda sözleşme yapıldı, yeniden çalışmalar başladı, inşallah 2014 yılı içerisinde Karahan tünelini açmış olacağız.” dedi.

Darende’de ulaşım anlamında sıkıntılı bir durum olmadığını da dile getiren Soluk, ayrıca Malatya-Sivas güzergahını da dört parça halinde ihale edilerek yapım çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Soluk açıklamasının devamında; “İnşallah Selçuklu’nun başkenti ile Battalgazi ve Somuncu Baba’nın ili Malatya’yı 3 yıl içerisinde bölünmüş yollarla birbirine kavuşturacağız.” ifadesini kullandı.

 


Anahtar Kelimeler: