Kurt diye ateş etti, milli sporcuyu vurdu

Kurt diye ateş etti, milli sporcuyu vurdu

Kurt diye ateş etti, milli sporcuyu vurdu
Gündem 30.08.2013 10:45:00 5113 0

Darende`de bir süreden beri kuduz kurtların dolaşarak, insanlara ve hayvanlara saldırması ile tedirgin günler yaşanırken, Hacılar Mahallesinde bir vatandaş çalılıkların arasında duyduğu sese kurt zannederek av tüfeğiyle ateş etmesi sonucu Kuleli Askeri Lisesi’nde güreş antrenörlüğü yapan milli atlet Semih Özdemir’i (29) ayağından yaraladı.

Alınan bilgilere göre R.K. evinin bahçesinde otururken karşı çalılıklarda bir hareketlilik gördü. İddialara göre verdiği sese karşılık gelmeyen R.K. av tüfeğini ateşledi. O sırada annesi ve kardeşiyle bir yakınlarını ziyarete giden Semih Özdemir, silahtan çıkan saçmalara ayağından yaralandı.

Özdemir, olay yeri yakınlarında devriye görevi yapan polislerin çağırdığı ambulansla Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalesi burada yapılan ve hayati tehlikesi bulunmayan sporcu,  ileri tetkik ve tedavi için Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’ne sevkedildi.

Kuleli Askeri Lisesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde antrenörlük yapan güreşçinin babası Cevdet Özdemir, oğlunun komşuları tarafından kaza ile vurulduğunu söyledi.

Güreşte dünya ve Türkiye dereceleri bulunan oğlunun milli atlet olduğunu belirten Özdemir; “Mahallede bir süreden beri av tüfekleriyle ateş ediliyor. Hacılarda kurt gördüğünü iddia edenler var. Oğlum annesi ve kardeşiyle eniştemlere gidiyordu. Elinde lamba vardı, önüne tutarak ilerliyordu. Lambanın ışığına doğru ateş edilmişler. Havaya ateş etmesi gerekirken hareketin olduğu yere atılınca oğlum vurulmuş” dedi.

Özdemir olayın kaza olduğuna inandığını belirterek “kasıt yoktur” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: