Yeni Kaymakamımız göreve başladı

Yeni Kaymakamımız göreve başladı

Yeni Kaymakamımız göreve başladı
Gündem 26.08.2013 12:34:00 3452 0

Malatya’nın Doğanyol ilçesinden Darende’ye atanan Kaymakam Bünyamin Kuş görevine başladı. Kaymakam Kuş yaptığı açıklamada Darende’nin sahip olduğu güzel değer ve hasletlerini daha iyi noktalara taşımanın gayreti içerisinde olacağını söyledi.

Bünyamin Kuş Kaymakamlığa gelişinde ilçede görev yapan kamu kuruluşlarının müdür ve temsilcileri tarafından karşılandı.

Mutlu eden atama

Makamında “hayırlı olsun” dileklerini kabul eden Kuş, gazetecilere yaptığı açıklamada; “Darende kadimden beri önemli bir merkezdir, tarihi, manevi, kültürel özellikleri olan bir ilçemizdir. Buraya atanmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizden önceki Kaymakam arkadaşlarımızın bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkürlerimi bildiriyorum.” dedi.

Neye ihtiyaç varsa değerlendirilecek

Görev süresi içerisinde ilçenin ihtiyaçları çerçevesinde uygun, güzel ve hayırlı işler yaparak, Darende’ye ve vatandaşlara faydalı olmayı amaçladıklarını ifade eden Kuş; “2 yıldan beri Malatya’nın ilçelerinden Doğanyol’da görev yaptığımdan dolayı bölgenin sorunları ve ihtiyaçlarını az çok biliyoruz. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere Darende’mizin ihtiyaçları çerçevesinde görev yapacağız. Kurum müdürleri, belediye, adliye ve sivil toplum kuruluşları ile halkımızın ne ihtiyacı varsa kanunun belirlediği şekilde görevlerimizi ifa etmeye çalışacağız. Umarım çalıştığımız süre içerisinde vatandaşlarımıza hayırlı güzel işler yapmış olarak buradan ayrılırız.” diye konuştu.

Türkiye’nin tanınan ilçesi

Darende’nin Türkiye’nin tanınan ve bilinen ilçelerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Kuş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “İşadamları, tarihi ile kültürel yapısı ve tüm değerleriyle umarım bizim görev yaptığımız süre içerisinde sahip olduğu bu güzel değerleri, hasletleri biz de daha iyi noktalara taşırız. Bu güzelliklerin ve çalışmalarımızın semeresinin mutluluğunu hep beraber yaşayacağımızı ümit ediyorum.”

Bünyamin Kuş’un özgeçmişi

1976 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği mesleğine başlamadan önce bir süre Gelir İdaresi Başkanlığı`nda Denetim Elemanı (Vergi Müfettişi) olarak kamu görevinde bulundu. Sırayla Hatay’ın Yayladağı, Adana’nın Feke ve Malatya’nın Doğanyol ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

Projeleri ödüllendirildi

İngiltere`de University of Leicester`da 1 yıl süren dil programın yanında burada bazı İngiliz Kamu İdarelerinde teşkilat sistemlerinin öğrenilmesi amacıyla inceleme ve çalışmalarda bulundu. TODAİE`de 40. Dönem Kamu Diplomasi Programını tamamladı. Görev yaptığı illerde çeşitli valiler tarafından ``Takdirname`` ve ``Başarı Belgesi`` ile ödüllendirilen Kuş, Türk İdareciler Derneği tarafından da gerçekleştirdiği başarılı çalışma ve projelerden dolayı ödüllendirildi.

Meltem Hanım ile evli olan Bünyamin Kuş, Zeynep İrem ve Elif Yaren isimlerinde iki kız çocuğu babasıdır. İlçemizin yeni Kaymakamı olan Bünyamin Kuş’a “hoş geldiniz” dileklerimizle, görevine başarılar diliyoruz.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2594


Anahtar Kelimeler: