Toplu sünnet töreni düzenlendi

Toplu sünnet töreni düzenlendi

Toplu sünnet töreni düzenlendi
Gündem 16.08.2013 14:16:00 3179 0

Darende’de Mısır’daki olaylar nedeniyle iptal edilen ve bu yıl 60.sı yapılacak olan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamındaki toplu sünnet töreninde 130 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan festivali Mısır’da yaşanan ve binlerce insanın katledildiği olaylar nedeniyle iptal ederek sadece sünnet merasimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Darende’ye yakışanı yaptık”

Sünnet töreninin açılışında bir konuşma yapan İsa Özkan; “Festivalimizin hazırlıkları tamam olmasına rağmen yaşanan olaylar nedeniyle yüreklerimiz burkuldu. Mısır’daki Müslüman kardeşlerimizin böylesine vahşice katledilmesi hepimizi mutuz ve huzursuz etti.” dedi.

İnsanlar meydanlarda acı çekerken festival yapmanın şık olmayacağını ifade eden Özkan; “Biz Darende’ye, Somuncu Baba diyarına yakışanı yaptık.” diye konuştu.

Mazlum ve mağdurun yanında olmak

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç da konuşmasında dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanan acı olaylar nedeniyle Darende’deki festivalin iptal edilmesini doğru bir davranış olarak bulduğunu belirtti.

Dalkılıç; “Bu önemli bir hassasiyettir. Darende Belediye Başkanı böylesi bir acı karşısında festivali iptal etmekle tarafını belli etmiştir. Bu organizasyonun iptali ile gerçekten mazlum ve mağdurların yanında olduğunu göstermiştir. Nerede bir mazlumiyet, nerede bir mağduriyet varsa onun yanında, nerede bir zalim varsa onun da karşısındayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi.

İşadamı Cemal Turgut’un finanse ederek sünnet olacak çocukların kıyafet ve hediyelerini hazırladığı törende protokolde bulunanlar çocuklara kirvelik yaptı.

 


Anahtar Kelimeler: