Mısır için duyarlılık

Mısır için duyarlılık

Mısır için duyarlılık
Gündem 15.08.2013 09:22:00 3609 0

Darende’de 16-18 Ağustos 2013 tarihlerinde bu yıl 60.sının gerçekleştirilmesi planlanan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, Mısır’da yaşanan olaylarda çok sayıda insanın ölmesi üzerine iptal edildi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan makamında düzenlediği basın toplantısı ile Mısır’da darbecilerin masum halkı öldürerek yaşattığı vahşete tepkili olduklarını ve böylesi bir durumda hazırlıkları tamamlanmasına rağmen ilçede yapılması planlanan festivali iptal etme kararı aldıklarını bildirdi.

Acı yaşanırken festival doğru olmaz

Festival tertip heyeti, ilçedeki sivil toplum kuruluş ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapan Özkan, Müslüman bir ülkede büyük bir acı yaşanırken, festival yapmanın doğru olmayacağı kararına vardıklarını belirtti.

Mısır’da yaşanan hadisenin Türkiye’de ve Darende’deki insanları son derece mutsuz edip üzüntüye boğduğunu ifade eden Özkan; “Mısır’daki bu olay dünyadaki insanları, ülkemiz ve ilçemizde yaşayan vatandaşları yasa boğmuştur. Kardeş ve Müslüman bir ülke olan sadece Mısır’da değil dünyanın başka bir ülkesinde insanlar böyle katledildiğinde biz Müslümanlar olarak yüreğimiz kan ağlar.” dedi.

Eğlence tertiplemek doğru değil

Bir Müslümanın inancı ne olursa olsun bir insanın ölümüne üzüleceğini kaydeden Özkan; “Böyle bir dost ülkede 2 bin kişinin ölmesi 10 binlerce insanın yaralanması bizi üzmüştür. 60 yıldır yapılmakta olan Darende Zengibar Güreş ve Kültür Festivali’ni yaşanan bu acı nedeniyle iptal etme kararı aldık.” diye konuştu.

İnsanlar orada acı çekerken eğlence tertiplemenin doğru olmayacağına inandığını söyleyen Özkan gösterilen duyarlılıktan dolayı tertip heyeti, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ettiğini belirtti.

Özkan festival kapsamında sadece ihtiyaç sahibi çocukların sünnet törenini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Müslümanların beraberliği önemli

Özkan açıklamasını; “İnşallah Müslümanlar dirayetli düşünür. Birlik beraberlik içinde böylesi durumlarda birbirimize sahip çıkmamız gerektiğini temenni ediyorum.” şeklinde tamamladı.

Federasyondan haber bekleniyor

İptal kararının ardından bir açıklama daha yapan Özkan Türkiye Güreş Federasyonu’na müracaat ederek “Gençler Türkiye Şampiyonası”nın ilçemizde yapılmasını istediklerini belirtti. Federasyonun vereceği karar ve belirleyeceği tarih neticesinde şampiyonanın ilçemizde yapılmasının beklendiğini kaydeden Özkan; “Güreş Federasyonu tarafından belirlenecek olan bir hafta sonunda Cumartesi günü Gençler Türkiye Şampiyonası, Pazar günü ise Zengibar Karakucak Güreşleri gerçekleşecektir.” dedi.

Farklı bahaneler üzdü

Kamuoyunda festivalin Mısır’daki olaylar bahane edilerek farklı sebeplerden dolayı iptal edildiği iddiaları dolaştığını da dile getirerek konuya açıklık getiren Özkan; “Bunlar tamamen asılsız iddialardır. Festivalimiz için federasyonla ve spor kulüpleriyle gerekli tüm yazışma ve görüşmeler yapılmış, davetiye ve afişler dağıtılmış, sanatçı, ses, sahne gibi anlaşmalar ve ödemleri yapılmış, güreşçilere verilecek ödüller için Belediye Meclisinden ve Encümeninden gerekli kararlar ve yetkiler alınmış, programların yapılacağı alanlarda gerekli hazırlıklar yapılmış, afişler plaketler hazırlanmış kısacası tüm hazırlıklar tamamlanmış halde 16 Ağustos tarihi beklenmekteyken bu üzücü olaylar nedeniyle festivale yıllarca emek vermiş insanlar ve sivil toplum örgütlerinin ortak kararıyla iptal edilmiştir.” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: