Milli Savunma Bakanı´ndan ziyaret

Milli Savunma Bakanı`ndan ziyaret

Milli Savunma Bakanı´ndan ziyaret
Gündem 13.08.2013 18:14:00 3577 0

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Darende’deki Somuncu Baba Külliyesinde bir süre önce yapımı tamamlanarak açılışı gerçekleştirilen yeni camiyi gezdi.

Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş tarafından karşılanan Yılmaz yeni yapılan camide namaz kıldı.

Örneği görülmeyen tavan

Vakıf Başkanı Ateş, Yılmaz’a caminin özellikleri hakkında bilgiler verdi. Hayranlıkla gezdiği camiyi çok beğendiğini söyleyen Yılmaz özellikle ahşap süslemeli tavanı ile minber, mihrap ve kürsü üçlemesini ilgi çekici bulduğunu ve daha önce başka yerde bir örneğini görmediğini söyledi.

Hulûsi Efendi Vakfı’nın örnek hizmet ve çalışmalar yaptığını dile getiren Yılmaz çok sayıda ziyaretçinin geldiği külliyedeki caminin önemli bir ihtiyacı giderdiğini kaydetti.

Divan hediye edildi

Külliyedeki Somuncu Baba Türbesini ziyaret eden Yılmaz Hamidettin Ateş’in verdiği davete katıldı. Ateş, Yılmaz’a Dîvân-ı Hulûsi-i Dârendevî adlı eserin yeni basımından hediye etti.

Burada bir süre dinlenen Yılmaz Darende Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2586


Anahtar Kelimeler: