Eğitimciler yemekte buluştu

Eğitimciler yemekte buluştu

Eğitimciler yemekte buluştu
Eğitim 17.01.2009 18:37:00 2725 0

Memur-Sen`e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Darende Şubesi tarafından “Eğitim çalışanları dayanışma yemeği” düzenlendi.

Tiryandafil Otel Toplantı Salonu`nda düzenlenen yemekte konuşan, Eğitim-Bir-Sen Darende Temsilcisi Mustafa Toprak, temsilcilik olarak Darende’de istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirterek, “sokak sendikacılığı yerine hizmet sendikacılığını benimsediklerini” söyledi.

Sendika üyelerini ve üyelerin özlük haklarını savunmakla birlikte millet sevdası ile sendikacılık yaptıklarını ifade eden Toprak, Eğitim-Bir-Sen`in yetkili sendika olması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirterek, bunun için de hiç bir sendikaya üye olmayan eğitim çalışanlarının Eğitim-Bir-Sen`e üye yapılması gerektiğini kaydetti. Toprak üyelik hedeflerini 160’dan 200’e çıkartmak olduğunu da belirtti.

Programa konuk olarak katılan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, Milli birliği vurgu yaparak ülkede demokrasinin hakim olması için çaba sarf ettiklerini belirterek eğitimcilerin örgütlü olması gerektiğini söyledi.

Şahin Kayaduman şu şekilde konuştu: “Sendikaların üç önemli fonksiyonları var. Birincisi: Sendikalar, üyelerin özlük, ekonomik, sosyal ve kültürel haklarını koruyan bir meslek kuruluşlarıdır. Bu anlamda ülkemizin en etkili sivil toplum örgütüyüz. Malatya’da da üyelerimizden bize intikal eden talep ve sorunların %99’unu yasalar, adalet ve hakkaniyet sınırlarına bağlı kalarak çözdük, çözmeye de devam edeceğiz. İkincisi: Sendikalar gönüllü toplum kuruluşlarıdırlar. Bu anlamda hizmeti önceleyen bir sendikayız ve üyelerimizin daha verimli, daha başarılı ve mutlu olmaları için çeşitli paneller, sempozyumlar, konferanslar ve kurslar düzenlemekteyiz. Üçüncüsü: Sendikalar demokratik kitle örgütleridirler. Bu anlamda siyasilerin peşinde giden değil, onlara yön veren, doğru işlerini destekleyen, yanlışlarına da dur diyebilen, yasalar çerçevesinde demokratik tepkisini gösteren örgüttürler. Bu yıl temmuz ayında 83 bin kişinin katılımıyla “Darbeye Hayır Milli İradeye Evet”  adlı seri mitinglerin ilkini Malatya’da gerçekleştirdik. Dalga dalga ülkede yayılan mitinglerimiz demokrasiyi akamete uğratma çalışmalarının akim kalmasını sağladı. Ancak bunu yaparken de halka ve milli varlıklarımıza asla zarar vermedik, vermemeliyiz.  Bunlara dayalı olarak memurların ve hasetsen eğitim çalışanlarının mutlaka örgütlü olmaları gerekir. Üyelerimizden sendikalarına sahip çıkmaları ve sendikaları ile gurur duymaları gerekmektedir. Çünkü ‘Hak, haklının en meşru malıdır’ bu sözü unutmayalım” dedi.

Eğitim-Bir-Sen, Tiryandafil Otel’deki yemekte üyelerine birer de “Yola Düşenler” adlı öğretmen anıları kitabını hediye etti.

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman ve İl Yönetimi, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Tanrıkulu, İlçe Vaizi Yahya Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Gülcü ve çeşitli Sivil Toplum başkanları katıldı.


Anahtar Kelimeler: