Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı
Gündem 6.08.2013 19:08:00 6320 0

Darende’nin nüfusunun “30 binin altında olduğu” gerekçesiyle açılması yönetmelik engeline takılan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’in destekleriyle ilçemize kazandırıldı. Bu kapsamda Darende Lisesi’nin adının “Darende Anadolu Sağlık Meslek Lisesi” olarak değiştirilmesi bakanlıkça onaylandı.

Daha önce Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Balabanlıların eniştesi Yusuf Tekin, ilçemizdeki yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının girişimleri, Malatya Milletvekillerinin de destekleriyle yönetmelik engelini aşarak Malatya’da açılması planlanan 3 okuldan birinin Darende’de eğitim faaliyetine başlamasını sağladı.

Malatya’da 3 yeni okul

Malatya merkez Yeşiltepe’deki Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Doğanşehir’deki Vazioğlulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden sonra İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin teklifi ile il merkezindeki 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi ile Darende ve Yeşilyurt Liseleri Anadolu Sağlık Meslek Lisesine dönüştürüldü.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) giren öğrencilerin Malatya’da yeni açılan 3 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne tercih yapılabildiğini bildirdi.

Darende ve Yeşilyurt’ta eğitime başlayacak olan Anadolu Sağlık Meslek Liselerinin bünyesinde 3’er, Malatya 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde ise 4 bölüm açıldığı duyuruldu.

 

Düz liseler tarih oluyor

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak ve daha nitelikli insan gücü oluşturmak için yapmış olduğu çalışmaların ardından düz liseleri ortadan kaldırıyor.

Düzenleme ile Ayvalı ve Balaban beldelerindeki liseler Çok Programlı Lise’ye, Darende Lisesi ise Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne dönüştü. Eğitimdeki kalite ve verimi artırmak için planlanan düzenleme ile donanımlı öğrenciler yetiştirilmesi hedefleniyor. SBS ile tercih yapmayıp her hangi bir okula yerleşemeyenlerin ise durumları belirsizliğini koruyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle liseler artık meslek liseleri ve puan ile okula alan Anadolu ve Fen liseleri olarak devam edecek.

Kademeli olarak düz liselerin ortadan kalkması planlanırken, 2013-2014 eğitim yılında düz liselere kayıtların kabul edilmeyecek ancak 2, 3 ve 4. sınıfta olan öğrenciler okullarına devam edebilecek.


Anahtar Kelimeler: