Yurtdışına uzanan yardım eli

Yurtdışına uzanan yardım eli

Yurtdışına uzanan yardım eli
Gündem 6.08.2013 19:04:00 2173 0

Suriye’deki iç savaş ve Filistin’de yaşanan olaylar nedeniyle ülkelerini terk ederek Ürdün’de yaşama tutunan sığınmacılara Türkiye’den yardım eli uzandı. Somuncu Baba Derneği ve Hulûsi Efendi Vakfı’nın TİKA’nın koordinesinde yürüttüğü çalışma ile göçmen ailelere gıda yardımı yapılırken, çocukları da iftar sofrasında bir araya getirildi. Dernek ve vakfın organizesi ile Bosna Hersek ve Hindistan’da da yardımlar dağıtıldı.

Somuncu Baba Derneği’nden yapılan açıklamada; “Hulûsi Efendi Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışma kapsamında Ürdün’ün Amman, Merci Hamam ve Zarka bölgesinde savaş ve benzeri sebeplerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ailelere gıda yardımında bulunuldu. Ailelerin ihtiyaçları giderilmeye çalışılırken, kimi yetim kimi öksüz çok sayıdaki göçmen çocuklar da iftar sofrası etrafında bir araya getirildi” denildi.

Açıklamada göçmen olarak yaşayan mazlum insanların geride bıraktıkları zor günlerin ardından hayata tutunabilmeleri amacıyla yardım kampanyası ile destek olunmaya çalışıldığı kaydedildi.

Dernek ve vakfın ortak yürüttüğü kampanya ile ayrıca Bosna Hersek’te çok sayıdaki aileye gıda kolisi ulaştırılırken, farklı şehirlerde de iftar ikramında bulunuldu. Kampanya çerçevesinde kısa süre önce Hindistan’daki sel felaketini yaşayan mağdurlar da unutulmadı. Yaraları sarılmaya çalışılan ailelere gıda yardımı ve iftar yemekleri verildi.


Anahtar Kelimeler: