LYS şampiyonu, bursla okumuş

LYS şampiyonu, bursla okumuş

LYS şampiyonu, bursla okumuş
Eğitim 6.08.2013 18:58:00 8377 0

Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarına göre Darende’deki başarı sırlamasında MF türlerinin tamamında birinci olan Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi öğrencisi Elvan Çelik’in ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için eğitim masraflarının Kaymakamlıkça karşılandığı öğrenildi.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü LYS’na katılan öğrenciler arasından ilçede en iyi derece yapanları belirledi. Liselerden bu yıl mezun olan öğrenciler kategorisinde Elvan Çelik MF-1, MF-2, MF-3, MF-4`te 1. TM-1`de 2., TM-2`de de 4. olarak ilçede ipi göğüsledi.

Kaymakamlık destek olmuş

Babası Yenice Beldesi İlkokulunda hizmetli olarak çalışan Elvan Çelik’in maddi durumları iyi olmadığından ara vererek devam ettiği lise eğitimini Kaymakamlığın desteğiyle sürdürdüğü belirlendi.

Kaymakam Mehmet Aktaş, yaptığı açıklamada öğrencinin sınavdan elde ettiği başarı ile kendisine verilen emeklerin karşılığını vermiş olduğunu söyledi.

Aktaş; “Okulunda başarılı olmasına rağmen maddi durumları iyi olmadığından öğrenci sınıfına ara vermişti. Öğretmenlerinin durumu bizlerle paylaşması ile harekete geçerek öğrencimizi yeniden okulla buluşturduk. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan eğitim desteği sağladık. Sınav sonuçlarında öğrencimizin elde ettiği başarı bizi memnun etti” dedi.

Aktaş, sınavdaki dil puanında Sevgi Sevim adlı Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okuyan öğrencinin Türkiye sıralamasında 335. olduğunu kaydetti.

Anadolu Öğretmen Lisesi’nin başarısı

Aktaş ayrıca başarı listesinde Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nin puan türlerine göre çeşitli derecelerde 13 öğrencinin sıralamaya girmesiyle ilçede en başarılı okul olduğunu dile getirdi.

MF dalında ilçe sıralamasında Özel Birgül Anadolu Lisesi’nden İbrahim Dönmez ikinci, Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Abdurrahman Subaşı da üçüncü oldu. Sonuçlara göre TM puan türlerinde ise Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Ali Sarıkaya birinci oldu.


Anahtar Kelimeler: