Belediyeden 40 kuruşa ekmek

Belediyeden 40 kuruşa ekmek

Belediyeden 40 kuruşa ekmek
Gündem 6.08.2013 18:56:00 2617 0

Darende Belediyesi ilçede bir süre önce 250 gram somun ekmeğin 75 kuruştan satılmaya başlaması üzerine Malatya’dan getirttiği aynı gramajdaki ekmekleri 40 kuruştan satışa sundu.

Belediye Başkanı İsa Özkan ekmeğin kısa süre önce 60 kuruşa Ramazan ayına girerken de 75 kuruşa satılmaya başlaması ile vatandaşların yaşadığı rahatsızlığa çözüm bulmak amacıyla Malatya’dan ekmek getirerek satışa sunduklarını söyledi.

Belediye fırın kuracak

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın aldığı kararla ekmeğe zam uygulanmasına tepkili olduklarını belirten Özkan; “Odanın aldığı karar her yerde uygulanmıyor, bugün çevremizdeki il ve ilçelerde ekmeğin daha ucuz olduğunu görmek mümkün. Vatandaşlarımızın ucuz ekmek tüketmesine katkı sunma amacıyla getirttiğimiz ekmekleri 50 kuruştan satıyoruz. Belediye olarak bu sorunlara kökten çözüm getirmek için de fırın kurma kararı aldık. Kendi fırınımızda üreteceğimiz ekmekleri daha ucuz bir şekilde vatandaşlarımıza sunacağız. Fırını kurana kadar olan süreçte de Malatya’dan getirteceğimiz ekmeği satmaya devam edeceğiz.” dedi.

Özkan günde 15-20 bin ekmek üretebilecek kapasitede fırın kuracaklarını ifade etti.

Vatandaş mağdur

İlçedeki fırınların ihale ile ekmek sattıkları yerler ve bakkallara 30 ile 40 kuruş arası fiyattan verdiğini, üstelik bayatlarını da geri aldığını kaydeden Özkan; “Vatandaşımız bu konuda mağdurdur. İleriye yönelik olarak böylesi sorunların yaşanmasının önüne geçeceğiz.” diye konuştu.

Ekmeği garibanlar yiyor

Satış reyonundan 8 ekmek alan Dursun Özdoğru adlı vatandaş da; “Mübarek Ramazan günü ekmeğe zam yapılmasına karşıyız. Zenginler rejim yapıyor, ekmeği zaten garibanlar yiyor. Kalabalık nüfuslu aileler bu zam karşısında ne yapacak, aç mı kalsınlar. Belediyenin ucuz ekmek uygulamasını destekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kayısı bahçesinde çalışan işçiler için 60 tane ekmek alan Ali Semiz, ucuz ekmek uygulamasının kendisi gibi çok sayıda alanlara büyük avantaj sağladığını söyledi.


Anahtar Kelimeler: