Tarım işçilerine “Çadır Köy” kuruldu

Tarım işçilerine “Çadır Köy” kuruldu

Tarım işçilerine “Çadır Köy” kuruldu
6.08.2013 18:54:00 10506 0

Malatya İl Özel İdaresi tarafından geçici tarım işçisi olarak kente gelen vatandaşların rahat ve düzenli ortamlarda barınmaları amacıyla modern çadır köyler kuruldu. Şebeke suyu çekilen, banyo ve tuvalet ihtiyaçları için kabinler kurulan, çeşme, mutfak çadırı gibi gereksinimleri tamamlanan çadır alanları kullanılmaya başlandı.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, İl Özel İdaresi yetkilileri ile “Mevsimlik Geçici Tarım İşçilerinin Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi” (METİB) projesi kapsamında ilçeye bağlı Yeniköy Köyünde kurulan çadır alanını ziyaret etti.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Aktaş, çadırlarda kalacak vatandaşlarla görüştü.

400 kişi barınabilecek

Kaymakam Aktaş yaptığı açıklamada Yeniköy’de geçici tarım işçilerine yönelik oluşturulan yerleşim alanına 40 tane çadır kurulduğunu ve yaklaşık olarak 400 kişinin burada barınabileceğini söyledi.

Aktaş; “Burada konaklayacak olan ve şehir dışından gelen işçiler aileleriyle inşallah diğer sosyal imkanlardan da asgari düzeyde de olsa yararlanacaklar. Yaz dönemi boyunca burada kalacaklar. İnanıyorum ki asgari de olsa buradaki işçilerimize, insanlarımıza bir yaşam alanı yapılmış oldu.” dedi.

Yaşam koşulları iyileşiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gönderdiği ödeneğin, Valilik ve İl Özel İdaresi yetkililerinin ciddi çabalarıyla güzel bir hizmete dönüştüğünü anlatan Aktaş; “Bu çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İlavelerle eksikliklerin giderildiğinde burası insanlarımıza hizmet vermeye devam edecek, yaşam koşulları daha iyi olacak.” diye konuştu.

Malatya İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik de projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortaklaşa yürütüldüğünü, ilde 3 yıldır uygulanarak yaygınlaşmaya başladığını kaydetti. Sezik; “Çadırlarımızı kurduk, kabinleri monte ettik, inşallah güneş enerjisi ile çevre aydınlatmasını da yapacağız.” dedi.

3 ayrı yere kuruldu

Darende Yeniköy’deki alanın dışından Malatya’da Akçadağ ve Yazıhan’a bağlı Durucasu’da çadırlar kurduklarını ifade eden Sezik, toplamda 96 çadırda bin kişinin barınmasına olanak tanındığını sözlerine ekledi.

Yeniköy Muhtarı Mehmet Baş ise köylerine çalışmaya gelen tarım işçilerine sunulan imkanın modern bir hizmet olduğunu dile getirdi.

Yeniköy örnek oldu

Baş, sıcak yaz günlerinde güneşin altında saatlerce zor şartlar altında çalışan tarım işçilerinin akşam güzel çadırlarında kalıp, rahat banyo yapıp insani ihtiyaçlarını giderebilecekleri imkanlara kavuşmasının çalışanlar kadar işveren olarak köylüleri de gönül rahatlığına kavuşturduğunu ifade etti. Projenin hayata geçmesine emek veren herkese teşekkür ettiklerini kaydeden Baş, köylerinde böylesine örnek bir projenin hayata geçmesinden de ayrıca memnun olduklarını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: