Şendere yolu asfaltlandı

Şendere yolu asfaltlandı

Şendere yolu asfaltlandı
Gündem 6.08.2013 18:53:00 2561 0

Malatya İl Özel İdaresi ekipleri asfalt sezonunun başlaması ile çalışmalarına hızla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında ilçemize bağlı Şendere Köyünün yolu asfaltlandı.

Ramazan ayının asfalt sezonuna denk gelmesi, açlık ve susuzluğa rağmen, güneşin kavurucu sıcağının altında 160 derece asfaltın karşısında ekipler köy yollarının asfaltlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

3 köyün kullandığı yol

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere Darende’ye bağlı Şendere Köyüne geldi. Çalışmaları denetleyen Kaya; “2013 yılı asfalt programımız hızla devam ediyor. Şendere Köyü’ndeki asfalt programımızı bitirdik. Bu yoldan Gökçeören, Uzunhasan, Mollauşağı köyleri de faydalanacak.” dedi.

Şendere Köyü Muhtarı Yücel Özay da “Araçlar köyün içinden geçtiğinde çok toz oluyordu. Yolumuzun asfaltlanması ile vatandaşlarımızın ulaşımı rahatladı. Yolun yapılmasından çok memnunuz emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Asfalt programı 13 kilometre

İl Genel Meclis Üyesi Mehmet İnci ise Darende genelinde bu yılki asfalt programında toplam 13 kilometre 2. kat satih kaplama yapılacağını belirtti. Çalışmaların büyük oranda tamamlandığını kaydeden İnci, Şendere’nin yanı sıra Çınar, Yavuzlar, Karabacak, Nurkuyusu köylerinin yollarının da 2. kat asfaltla kaplanacağını duyurdu. İnci ayrıca 7.5 kilometre Yenipınar Köyü yolunda, 5 kilometre de Kölükler-Barındır köyleri arasında stablize çalışması yapılacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: