Ozan Kanyonu’nda rafting heyecanı başladı

Ozan Kanyonu’nda rafting heyecanı başladı

Ozan Kanyonu’nda rafting heyecanı başladı
Gündem 6.08.2013 18:44:00 1710 0

Yalçın kayalıkların arasından coşkulu bir şekilde akan Tohma Çayı’nın Malatya ve bölgesindeki “en uzun rafting parkuru” olma özelliğini taşıyan 25 kilometrelik Ozan Kanyonu’nda botlara binen vatandaşlar küreklere asıldı.

Darende Doğa Sporları ve Rafting Kulübü (DRAFT) Başkanı Celalettin Ateş daha önce sadece profesyonel sporcuların bir defa geçiş yaptığı kanyonda vatandaşların botlarla rafting yapmaya başladığını belirtti. 8’er kişilik 3 grupla Darende’nin Ozan Köyü’nden girdikleri kanyondaki rafting turunu Akçadağ’ın Kadıibrahim Köyü’nde sonlandırdıklarını söyleyen Ateş, “İlk defa profesyonel olmayan katılımcılarla parkurda rafting heyecanı yaşandı.” dedi.

Parkur adrenalin yaşatıyor

Kanyonun sadece su üzerinden botlarla geçilebildiğini, bitiş noktasına kadar parkurdan çıkılamadığını dile getiren Ateş; “Ozan Kanyonu dik kayalıkların arasından akan Tohma Çayı’nın el değmemiş güzelliklerle süslendiği gizemli bir alandır. Geçtiğimiz yıl profesyonel bir ekiple ilk defa rafting yaptık. Parkuru rafting heyecanı yaşamak isteyen vatandaşlara açtık. İlk defa grup götürerek 25 kilometrelik parkurda adrenalin dolu anlar yaşanmasını sağladık” diye konuştu.

Maceraperestler mutlaka görmeli

Ateş, Darende’nin merkezindeki parkurdan daha uzun, heyecanlı ve doğadaki zor koşullarla mücadele gerektiren yeni rafting alanı olan Ozan Kanyonu’nun su sporlarına ilgi duyanlar için adrenalin dolu bir mekan olduğunu ifade etti.

6 saat süren rafting heyecanında kısa molalar verdiklerini kaydeden Ateş, katılımcıların ilginç mağaralar bulunan güzergahta onlarca metre yüksekteki kayalıkların arasından akan suyun coşkusuna kapılırken, doğal güzelliklerin parkuru renklendirdiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: