Parke çalışması devam ediyor

Parke çalışması devam ediyor

Parke çalışması devam ediyor
Gündem 17.01.2009 18:34:00 1518 0

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, hava şartları müsaade ettikçe parke ve yol düzenleme çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Heyiketeği, Sungur, Kaldırım ve Kılıçbağı Mahallelerinde parke çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Önal, kısa sürede yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alanda düzenleme yaparak parke kapladıklarını söyledi.

Yazın toz, kışın çamurdan kurtardık

Darende’nin cadde ve sokaklarının parke taşıyla kaplanarak toz, çamur ve kötü görünümden kurtulduğuna dikkat çeken Başkan Önal, kendi tesislerinde üreterek kapladıkları parkenin maliyetinin ucuz olmasının yanı sıra şehrin çehresinde ayrı bir güzellik kattığına değindi. Önal açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “İlçemizin içerisindeki mahallelerin cadde ve sokaklarını belli bir düzen ve sıralamaya göre parke ile kaplıyoruz. Düzenlemeleri yaparken yolun güzergâhı, dolgu, menfez yapılacak yerler ve tretuarla kaldırımlar yaparak, yayalar için de yürüme alanları gibi çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Son yıllarda yaptığımız parke kaplama işiyle ilçemizin çehresinde önemli bir değişiklik ve yolla ilgili birçok bölgede rahatlama olmuştur. Yazın, toz, kışın çamur olan yollarımız artık tertemiz ve düzenli bir yapıya kavuşmaktadır. Bu çalışmaları sürdürerek elimizden geldiğince ve imkanlarımız nispetinde her yeri parke kaplamaya gayret göstereceğiz” dedi.

5 bin metrekare daha kaplandı

Memduh Önal kısa bir süre içerisinde; Heyiketeği Mahallesinde eski cezaevi civarında bin metrekare, Sungur Mahallesi Sungur Deresi mevkiinde bin metrekare, Kaldırım Mahallesinde karayolundan Hacı Hasan Başer İlköğretim Okulu önünden Zeyn deresine kadar devam eden 400 metre mesafedeki Battal Gazi Caddesinde 2 bin metrekare, Kılıçbağı Mahallesinde Huzur Sokak’ta 500 metrekare, Işık Sokak’ta 500 metrekare ve Cami Sokak’ta bin metrekare olmak üzere toplam 5 bin metrekare alanı parke ile kapladık. Bu yolların uygun olanlarında kaldırım ve tretuar düzenlemeleri de gerçekleştirerek söz konusu alanların yol sorununu bitirerek vatandaşlarımızı rahat bir ortama kavuşturduk” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: