En iyi 2. kayısı Darende’nin

En iyi 2. kayısı Darende’nin

En iyi 2. kayısı Darende’nin
6.08.2013 18:39:00 11074 0

21. Malatya Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında düzenlenen “En İyi Kayısı Yarışması”nda Darende, Kabaaşı kategorisinde ikincilik aldı. Balaban’ın Gökderen Mahallesinde kayısı üreticiliği yapan İsmail Özdemir, kategorisindeki 111 çiftçi arasından ikinci seçilerek Darende’nin adını başarıyla duyurdu.

Darende İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe, Özdemir’i başarısından dolayı kutlayarak plaketle ödüllendirdi. Özdemir’in plaketini Öksüztepe ile Balaban Tarım Danışmanı Gül Söylemez birlikte verdi.

Gökderen’de çiftçilik yapan Özdemir, 600 meyve ağacı bulunduğunu ve yaklaşık 40 ton yaş kayısı ürettiğini söyledi.

Başarının sırrı bilinçli çalışma

Daha önce de aynı yarışmada birincilik ve ikincilik ödülleri aldığını hatırlatan Özdemir; “Başarımı bilinçli tarım yapmaya borçluyum. İlçe Tarımla sürekli irtibat halindeyim, aldığım bilgileri bahçeme uyguluyorum. Bakım, ilaçlama, budama ve sulamalarını zamanında yapıyorum.” dedi.

Özdemir, ilgi ve desteklerinden dolayı Öksüztepe ile Tarım Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Yarışmaya Darende’den 28 üreticinin katıldığı öğrenilirken, Hacıhaliloğlu kategorisinde Malatya merkeze bağlı Fırıncı Köyü’nden Mehmet Ali Aksoy, Kabaaşı kategorisinde ise Yeşilyurt’a bağlı Oluklu Köyü’nden Hacı Bora birinci oldu.


Anahtar Kelimeler: