Minibüsler çarpıştı: 13 yaralı

Minibüsler çarpıştı: 13 yaralı

Minibüsler çarpıştı: 13 yaralı
Gündem 23.07.2013 18:09:00 3312 0

Darende’de iki ayrı ailenin bulunduğu minibüslerin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında aralarında bir engelli ile çocuklarında bulunduğu 13 kişi yaralandı.

Sadık Coşkun`un (47) kullandığı 44 DZ 613 plakalı minibüs, Malatya-Kayseri karayolu Akçatoprak mevkisinde, karşı istikametten gelen gurbetçi Hacı Kaynak (43) yönetimindeki VD 840-R yabancı plakalı minibüsle çarpıştı.

Yol yapım çalışması nedeniyle ulaşımın iki şeritten kontrollü olarak sağlandığı karayolunda meydana gelen kazada, sürücüler Coşkun ve Kaynak ile araçlarda bulunan Hatice (49), Mehmet (30),  Bircan (7), Hamza (18), Zehra (7) ve bedensel engelli Gökhan Coşkun (22), Güzel (42), Ercan (22), Ferhat (12), Serhat (6) ve Mehmet Sıddık Kaynak (15) yaralandı.

Araçlardan güçlükle çıkarıldılar

Yaralılar, polis ve jandarma ekipleri ile yoldan geçenlerin yardımıyla minibüslerden çıkarılarak ambulanslar ve araçlarla Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, hastaneye gelerek İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hacı Güneşli`den kazayla ilgili, Başhekim Erhan Berk`ten ise yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Kaymakamdan ziyaret

Yaralıları ziyaret eden Aktaş “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Hastanede yaşanan yaralı yoğunluğu nedeniyle bazı doktor ve sağlık görevlileri telefon edilerek evlerinden çağrıldı.

Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’ne sevkedildi. Kazanın ardından ilçeye çok sayıda ambulans sevkedilirken, araçların karşılıklı çarpışması ile yaklaşık 1 saat aksayan Malatya-Kayseri karayolundaki ulaşım minibüslerin olay yerinden kaldırılması ile normale döndü.

Gurbetçi Kaynak ailesinin, yaz tatilini geçirmek üzere Hollanda`dan Elazığ`a gitmek için yola çıktığı öğrenildi.

 


Anahtar Kelimeler: