Buyurgan, Darendelilerin gururu oldu

Buyurgan, Darendelilerin gururu oldu

Buyurgan, Darendelilerin gururu oldu
Eğitim 18.07.2013 14:18:00 10642 0

Adana`da yaşayan hemşehrimiz Fatih Buyurgan`ın oğlu Mehmet Ali Buyurgan Seviye Belirleme Sınavlarında (SBS) 700 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldu.

Gündoğdu Koleji`nde okuyan Buyurgan, başarısıyla Adana`da ve Türkiye`de Darendelilerin göğsünü kabarttı.

Adana Gündoğdu Koleji (AGK) Genel Müdür Nahide Karaoğlu öğrencileri Ece Seçen’in de 700 tam puan alarak Buyurgan’la birlikte okullarına çifte sevinç yaşattığını belirtti. Karaoğlu, öğrencilerinin elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

AGK CEO’su Gökhan Gündoğdu da her yıl SBS sınavlarında büyük başarı elde ederek Türkiye birinciliğine adını yazdıran öğrencilerinin Gündoğdu Koleji kadar Adana’nın da gururları olduğunu dile getirdi. Gündoğdu; “Türkiye birinciliğimiz Adana’ya armağan olsun. Bu başarıda emeği olan öğrenci, öğretmen, veli ve samimiyetle çalışan AGK ekibine 25 bin kişilik büyük Gündoğdu ailesi adına canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

 

SBS şampiyonları açıklandı

Bu yıl 8. sınıfı tamamlayarak, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına devam edecek öğrencilerin girdiği Seviye Belirleme Sınavı`nın (SBS) sonuçlarının belirlenmesi üzerine Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede ilk 10 sıralamasına girenleri açıkladı.

Mehmet İzzetpaşa Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Şahin 478,871 puanla ilçe birincisi oldu. Malatya 64. olan Şahin’in ardından Özel Birgül Ortaokulu’ndan Semih Furkan Ayas 476,865 puanla ikinci, Balaban Ortaokulu’ndan Hande Yıldırım ise 476,029 puanla üçüncü oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada Darende’den 583 öğrencinin bu yıl son kez düzenlenen SBS`ye katıldığı belirtildi. OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçlarının 6 Ağustos 2013 tarihinde ilan edileceği kaydedilen açıklamada tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin, 12-16 Ağustos tarihlerinde kaydını yaptırabileceği bilgileri verildi.


Anahtar Kelimeler: