Seçimde 2 Darendeli yarıştı

Seçimde 2 Darendeli yarıştı

Seçimde 2 Darendeli yarıştı
Gündem 17.07.2013 18:41:00 3020 0

Adana Sanayi Odası (ADASO) başkanlık seçiminde hemşehrilerimiz Sadi Sürenkök ve Zeki Kıvanç yarıştı. Kıvanç, seçimin sonunda çok sayıda Darendeli sanayicinin de üyesi olduğu ADASO’nun 2 dönem başkanlığını yürüten Sürenkök’ü 5 oyla geçerek başkanlığa getirildi. ADASO Meclis Başkanlığı`na da yine hemşehrimiz olan Hüseyin Nuri Çomu seçildi.

Seçim sonunda Zeki Kıvanç 26, Sadi Sürenkök ise 21 oy aldı. Başkanlık için 1 oy da boş kullanıldı. Seçim sonuçlarına göre Kıvanç başkanlığındaki yönetim kurulu, İmam Gazali Hıradağı, Ahmet Güldiker, Alican Yamanyılmaz, Erdoğan Şire, Faruk Aytek, Ahmet Özkök, Fırat Karalı, İsa Tuzcu, Salih Sütçü ve Yavuz Tezcan’dan oluştu. TOBB delegeliğine Feyzullah Öge, Mehmet Yalçın, Zahit Balbay ve Zeki Bengül’den oluşan liste seçildi.

Çomu meclis başkanı

ADASO meclis başkanlığı seçimlerinde ise Sadi Sürenkök’ün desteklediği Süleyman Sönmez ile Zeki Kıvanç’ın desteklediği Hüseyin Nuri Çomu yarıştı. Meclis başkanlığı seçiminde hemşehrimiz Çomu 24 oy alarak başkan oldu. Sönmez ise 23 oyda kaldı, 1 oy da boş çıktı.

Seçimlerin ardından bir teşekkür konuşması yapan ADASO’nun yeni başkan Zeki Kıvanç, “Adana’nın sanayisine hizmet etmek için buradayız. Elimizden geleni yapacağız. Bizim için oy verenler, vermeyenler, iktidardakiler, muhalefettekiler diye bir şey yok. Tüm Adana sanayicisinin başkanlığını yapacağız. Sağolsunlar sanayiciler bize teveccüh gösterdi.” dedi.

Sadi Sürenkök ise uzun bir seçim maratonunun ardından kazananın ADASO olduğunu belirterek, yeni başkan ve yönetim kurulunu kutladı.

 


Anahtar Kelimeler: