Zulalanan esrar polisin dikkatiyle bulundu

Zulalanan esrar polisin dikkatiyle bulundu

Zulalanan esrar polisin dikkatiyle bulundu
Gündem 13.07.2013 13:08:00 2806 0

Darende’de 161 kilogram esrar ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Malatya-Kayseri karayolunda yaptıkları uygulama sırasında "dur" ihtarına uymayarak 06 UM 918 plakalı panelvan tipi araçla kaçan iki kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Sürücü C.K. (26) ve araçta bulunan M.A`yı (27) ilçe merkezinde yakalayan ekipler, şüphelilerin park halinde bulunan aracında 1 kilogram toz esrar ele geçirdi.

Zanlıların uygulama noktasından kaçış güzergahını da kontrol eden ekipler, ilçeye 2 kilometre uzaklıktaki taş ocağının yakınlarında poşetler içerisinde 15 kilosu toz olmak üzere 160 kilogram esrarı buldu.

18 kilo esrar daha

Başka bir uygulamada da bir araçtan 18 kilo 130 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Polis Merkezi önünde uygulama yapan ekipler durdukları bir otomobilin sürücüsünün hareketlerinden şüphelenerek detaylı arama yaptı. Aracın çeşitli yerlerine zulalanmış halde 18 kilo 130 gram esrar maddesi olduğu belirlendi.

Sürücü A.Ç. (29) ile araçta bulunan Y.T. (23) gözaltına alındı.

2 adet ruhsatsız tabanca bulundu

Polisin uygulaması sırasında başka bir araçtan da 2 adet 9 milimetre çapında ruhsatız tabanca ele geçirildi. Sürücünün hareketlerinden şüphelenen polislerin aracın bagaj kısmında yaptığı aramada seri numarası bulunmayan 2 adet tabanca ve bu silahlara ait 19 adet mermi bulundu.

Pazar yerinde tabancayla yakalandı

Darende’deki pazar yerinde polislerin bir otomobilde yaptıkları aramada 7.65 mm çapında tabanca ile 23 gram esrar maddesi ele geçirildi

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler pazar yerindeki kontrolleri sırasında plakasız bir otomobilin durumundan şüphelenerek, sürücüsünden evrakları istedi. Ehliyetsiz olduğu tespit edilen sürücü G.K. (21) ile araçta bulunan O.D. (17), K.Ç. (16), C.T. (21), Ö.Y (20) isimli şahıslar Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Yapılan kontrolde aracın bagaj kısmında gizlenmiş seri numarası ve ruhsatı bulunmayan 7.65 mm çapında Baretta marka tabanca, bu tabancaya ait 9 adet mermi ile Ö.Y. isimli şahsın üzerinde de 23 gram esrar maddesi bulundu.


Anahtar Kelimeler: