Niksar’dan teşekkür ziyareti

Niksar’dan teşekkür ziyareti

Niksar’dan teşekkür ziyareti
Gündem 8.07.2013 11:54:00 2942 0

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, kabri ilçelerindeki Melikgazi Mezarlığında bulunan ve kamuoyunda Hacı Ahmet Niksarî olarak bilinen büyük mutasavvıf Hacı Ahmet Karahan’ın türbesini belediyeleri ile ortak yürütülen bir proje dahiline yaptıran Hulûsi Efendi Vakfı’na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yadigar Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le makamında görüşerek, Niksar’a gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

Örnek vefa sergilendi

Yadigar, türbenin yapılması ile ilçelerinin manevî simgelerinden biri olan Hacı Ahmet Niksari’ye karşı örnek bir vefa tavrı sergilendiğini, günümüzde yeniden hatırlanmasının sağlanıp, gelecek nesillerin tanımasına olanak tanındığını belirtti.

Türbenin açılışından önce tanışma ziyaretinde bulunduğu Ateş’i yeniden görmenin memnuniyetini yaşadığını belirten Yadigar; “Anadolu`nun Kabe’si güzelliğindeki Darende ile Niksar artık kardeş şehirlerdir.” dedi.

Sorumluluklarımızı hatırlattı

Yadigar; “Alpler ve erenler diyarı Niksar, türbenin açılışı yapılan günü tarihine çok özel bir gün olarak kaydetmiştir. Türbesinin yapılması, Hacı Ahmet Niksari Hazretleri’nin şehrimizde mana âleminde yaptığı güzel işlerin gelecek nesillere aktarılması konusunda çok önemli ve özel bir gün olmuştur. Türbenin yapılmasındaki irade, destek, özellikle görkemli bir şekilde kalabalık bir gönül dostunun katılımıyla açılışa iştirakleriniz bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sizlerin vefası bize hem tarihimize karşı sorumluluklarımızı hatırlattı, hem de üzerimize düşen bir vazifeyi yerine getirmemizi sağladı” diye konuştu.

Hacı Ahmet Niksarî Hazretlerinin türbesinin yapılmasının ilçede heyecan ve büyük bir manevî enerji oluşturduğunu dile getiren Yadigar sözlerini; “Darende ile Niksar`da bir gönül köprüsü oluştu.” şeklinde tamamladı.

Ziyarete katılan Hacı Ahmet Niksarî’nin torunlarından Atalay Karahan da, Ateş’e gösterdikleri yakınlıktan dolayı ailece minnet duyduklarını söyledi.

Gelecek kuşaklar tanımalı

Hamidettin Ateş de Başkan Yadigar ve Karahan’a nezaketlerinden dolayı teşekkür ederek, geçmişte insanlara hizmet eden büyük zatların hatırlanması ve gelecek kuşaklar tarafından tanınmasının büyük önem arzettiğini belirtti.

Ateş daha sonra Niksar’dan gelen konuklarına Somuncu Baba Külliyesi’ni gezdirdi.


Anahtar Kelimeler: