Türkiye’nin renkleri buluştu

Türkiye’nin renkleri buluştu

Türkiye’nin renkleri buluştu
Gündem 8.07.2013 11:52:00 2227 0

Türkiye’nin renklerini buluşturan kermes

Uluslararası Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Sempozyumu etkinlikleri kapsamında Yusuf Paşa Bedesteni’nde “Türkiye’nin Renkleri” kermesi açıldı. Gelirleriyle Hulûsi Efendi Vakfı’nın faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla yurdun dört bir yanından getirilen yöresel ürünler satışa sunuldu.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş’in açılışını yaptığı kermes, protokol ve katılımcılarla gezildi. İllerden getirilen bazı ürünler açık artırma ile satıldı.

Ahşap, cam, metalik üzerine el işlemesiyle yapılan sanatsal çalışmalar, hazır giyim ve gıdanın yanı sıra kermeste yöresel yemekler de satışa çıkarıldı. Farklı lezzetlerin satışa sunulduğu kermes katılımcılar tarafından büyük beğeni gördü. Yurtdışından gelen konukların da beğenerek takip ettiği kermeste açık artırma ile satılan bazı ürünler, alıcıları tarafından sergilenmek üzere “Darende Somuncu Baba Tanıtım Merkezi”ne hediye edildi.

Kermes alanına Ayvalı Belediyesi tarafından kıl çadır kuruldu. Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir geleneksel kültürümüzün unsurlarından biri olan kıl çadırı vakfın hizmetlerine katkı olarak sunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.


Anahtar Kelimeler: