Spor sahaları tamamlandı

Spor sahaları tamamlandı

Spor sahaları tamamlandı
Gündem 8.07.2013 11:48:00 2257 0

Darende Kaymakamlığı tarafından etrafında sportif alan bulunmayan okulların sorunlarını çözmek ve gençlere sporu daha çok sevdirmek amacıyla ilçenin muhtelif yerlerine 6 spor sahası yapıldı.

Kaymakam Mehmet Aktaş, yapım çalışması tamamlanan Balaban Beldesindeki spor sahasında incelemelerde bulundu. Aktaş, Kalkınma Bakanlığı’nın desteklediği “Gökteki Değil Köydeki Yıldızlar” adlı SODES projesi ile ilçede semt sahaları yaparak insanları daha çok spor yapmaya teşvik edeceklerini belirtti.

Standartlara uygun alanlar

Piyasa değeri 360 bin lira olan sahaları kamudan 125 bin lira harcama yaparak 3 tane parasına ilçeye 6 saha kazandırdıklarını söyleyen Aktaş, “Özellikle belde ve köylerimizdeki çocuklar ile gençler başta olmak üzere vatandaşlarımızın standartlara uygun alanlarda spor yapmalarını istedik. Hem toplumsal bir fayda sağlamak hem de kabiliyeti olan yeni neslin sportif aktivitelerle iç içe yetişmesini hedefledik.” dedi.

Aktaş, Balaban, Ilıca ve Yenice beldelerine birer tane, 3 tane de ilçe merkezindeki Darende Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonu bahçesine yaparak 6 sahayı öğrenciler ve vatandaşların kullanımına sunduklarını belirtti.

Yeni yetenekler keşfedilebilir

Standartlara uygun olarak yapılan sahaların toplumda spora karşı ilgi uyandırmasının yanı sıra sağlık ve zinde bir toplum oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Aktaş; “Umarım sunduğumuz bu imkanlardan yararlanıp sportif başarılar elde ederek, adını ülkemizde ve dünyada duyuracak yeteneklerin keşfine vesile oluruz.” diye konuştu.

Belde belediye başkanları, Darende Spor Kulübü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün proje ortakları olduğunu dile getiren Aktaş, projeye destek veren işadamlarına da teşekkür etti.

Kaymakam Aktaş, çevredeki gençlerle sahada bir süre basketbol atışları yaptı.


Anahtar Kelimeler: