TÜRKONFED Başkanından yatırım çağrısı

TÜRKONFED Başkanından yatırım çağrısı

TÜRKONFED Başkanından yatırım çağrısı
Gündem 8.07.2013 11:44:00 2363 0

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça çözüm süreciyle işadamlarının yeni yatırımlar için oldukça cazip şartlar taşıyan Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesini gezerek önyargılarından kurtulmasını önerdi.

Darende’deki Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) incelemelerde bulunduktan sonra Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret eden Onatça yaptığı açıklamada; “Burası huzurlu bir yer, gelip görmenin faydası olacağına inanarak işadamlarını Darende ve bölgeye yatırıma çağırıyorum.” dedi.

Varolan potansiyel yatırıma dönüşecek

Çözüm süreciyle ilgili atılan adımda “Silahlar sussun fikirler konuşsun” düşüncesini TÜRKONFED olarak gönülden desteklediklerini kaydeden Onatça; “Barış süreciyle birlikte inanıyorum ki bu bölgedeki varolan potansiyel yatırıma dönüşecektir.” diye konuştu.

İşadamlarının geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yatırım yapmaya sıcak bakmadığını ifade eden Onatça, güvenlik konusunda endişe ve önyargıların kırılması gerektiğini belirtti.

Buraya yatırımcıların gelmesi lazım

Yatırımcılara Diyarbakır’ı, Malatya’yı, Elazığ’ı gezip görmelerini önerdiğini dile getiren Onatça; “Yaşamazsanız bilemezsiniz. Buraya yatırımcıların gelmesi lazım. Biz ve bizim gibi sivil toplum örgütlerinin çağrıları ile inşallah bu bölge yatırım alacaktır. Çünkü sermaye güvenli liman ister, buranın varolan huzurunu anlatmak, tanıtmak yaşatmak lazım. Bunu çevre iller ile de besleyebilirsek, zaten varolan potansiyel artacaktır. Burada bir OSB olması çok önemli ve değerli. Buraya yatırım yapacakların teşvik olarak 5. bölge imkanlarından yararlanması da ayrıca bir avantajdır.” şeklinde konuştu.

Onatça çözüm sürecinin bekledikleri gibi sonuçlanmasının akabinde bölgenin yeni yatırımlardan nasibini alacığını anlattı.

Darende’nin tanıtımına destek

Darende’yi görerek tanımaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu anlatan Onatça, “Darende’de geleneksel özellikleri olan çağımıza uygun, her şey düşünülerek inanılmaz bir mimari estetik anlayışıyla yapılmış hizmetler gördük. Somuncu Baba Türbesi’nin sağladığı inanç turizmine yönelik katkılar, Hulûsi Efendi Vakfı’nın her alanda insanlığa ve bölgeye kazandırdığı hizmetleri daha geniş kitlelere anlatma ve tanıtmayla ilgili bir şeyler daha yapılması gerektiğini düşünüyorum. Buradaki değerleri ve güzellikleri dünyanın görmesi, tanıması lazım. Örnek alınacak o kadar çok güzellik ve hizmet var ki anlatmakla bitirilemez. İş dünyasına Darende’yi tanıtma adına TÜRKONFED olarak elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Ticarî dehası olan işadamları var

İlçenin yetiştirdiği çok önemli işadamları olduğunu ve Darende’yi Adana’daki sanayici arkadaşlarından duyduğunu sözlerine ekleyen Onatça, “Buraya gelirken de Darende’nin suyundan içelim, bize de bu ticari dehadan bulaşsın diye arkadaşlarla konuştuk. İnşallah bu ziyaretimiz Darende için yeni yatırımlara vesile olur.” dedi.

Tohma Kanyonu, Darende Tanıtım Merkezi, Somuncu Baba Külliyesi ve Günpınar Şelalesi’ni gezen Onatça, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ı da ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler: