Yuvalı´dan gençlere öneri

Yuvalı`dan gençlere öneri

Yuvalı´dan gençlere öneri
Gündem 8.07.2013 11:27:00 1802 0

“Hayal edilemeyen hedefler size ait değildir”

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı gençlere hayal güçlerini kullanmayı önererek, “Hayal edilemeyen hedefler size ait değildir.” dedi.

Darendespor’un ilçedeki gençlere yönelik düzenlediği sportif aktiviteleri organize ettiği “Sporla Sağlıklı Gençliğe, Umutla Bakılan Geleceğe” projesi kapsamında “2023’e Doğru Gençliğimiz” adlı konferans programı düzenlendi.

Gençliğe yönelik projeler var

Konferansta bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, gençliğin Türkiye’nin geleceğine yönelik sahip olduğu en büyük değerlerden biri olduğunu söyledi. Aktaş; “Sevgi, ilgi ve şefkatle gençliği doğru yönlendirmeli, enerjilerini güzel çalışmalar, spor ve bilime yönlendirmeliyiz. Darende gençliğinin geleceğine yönelik yaptığımız sportif aktivite ve sosyal çalışmalar bu işe verdiğimiz önemi yansıtmaktadır.” dedi.

Darendespor Kulübü Başkanı Fatih Kumtepe de gençlerin sporla gelişmelerini sağlamak amacıyla “Sporla Sağlıklı Gençliğe, Umutla Bakılan Geleceğe” projesini uyguladıklarını ifade etti. Etkinlikler kapsamında ilk defa bayan voleybol ve basketbol takımları oluşturarak müsabakalar yapıldığını dile getiren Kumtepe, ayrıca güreş gibi ata sporunu da yaşatmayı hedeflediklerini anlattı.

Malatya 1. amatör liginde top koşturan Darendespor’un da her geçen gün yeni başarılar elde ettiğini söyleyen Kumtepe, Darende’de oluşturulan gençlik vizyonu ile bilinçli bir toplum yetiştirilmesinin gayretinde olduklarını belirtti.

Hayal gücünü kullanın

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı ise gençlere hayal güçlerini kullanmayı asla ihmal etmemelerini önerdi. “Hayal edilemeyen hedefler gerçekleşse dahi tesadüftür. Hayal edilemeyen hedefler size ait değildir.” diyen Yuvalı, bir sonraki günün bir önceki günden daha güzel olması için çok çalışılması gerektiğini belirtti.

Yatırımlarını gençliğe yapan toplumların kalkınmada çağa yön verdiğini dile getiren Yuvalı; “Çocuklarımıza ilk eğitimlerini verirken önce güzel yazmayı, yazdığını okumayı bir de yeteneği hangi yöndeyse onu belirlememiz lazım. Bugün doktorlarımız, mühendislerimiz ve diğer meslek erbaplarının içerisinde şairler, ressamlar, musikiciler, sporcular vardır. Ancak henüz okula yeni başlamışken çocuklarımızın kabiliyetlerini keşfederek o tarafa yönlendirsek müthiş yeteneklerin ortaya çıkması sağlanacak. Eğitim sistemimizde bu olmadığından insanların mesleklerini icra ederken farklı alanlarda yeteneklerini de sergilemeye çalıştıklarını görürüz.” diye konuştu.

Yuvalı, millî ve manevî değerlere sahip olmayanların geleceğin teminatı olamayacağını kaydetti.

Programın sonunda düzenlenen müsabakalarda derceye giren sporcu ve takımlara ödülleri dağıtıldı.


Anahtar Kelimeler: