Kütüphane Müdürüleri Darende´de toplandı

Kütüphane Müdürüleri Darende`de toplandı

Kütüphane Müdürüleri Darende´de toplandı
Gündem 8.07.2013 11:26:00 1972 0

“Kitap varlığında ille yarışıyor”

Malatya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı, 38 bin kitap bulunan Darende Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesinin ille yarıştığını, ilçenin diğer özel kütüphanelerle birlikte çok ciddi bir kültürel varlığa sahip olduğunu belirtti.

Malatya`daki kütüphanelerin müdürleri, sorunları belirlemek, daha etkin iletişim ve işbirliği sağlamak için Darende Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesinde toplandı.

"Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı"nın açılışında bir konuşma yapan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Tadilatlarla yenilendi

Doğan, kapsamlı bir tadilat ve düzenleme çalışmasından geçen kütüphanenin yeni yüzüyle okurlara hizmet verdiğini belirtti. Doğan, kütüphanenin fizikî şartlarının iyileştirilmesine olan katkılardan dolayı Kaymakam Mehmet Aktaş’a teşekkür etti.

İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı da Darende’nin sahip olduğu tarihî ve doğal güzelliklerinin yanı sıra önemli kütüphaneleri ile de Malatya’ya değer kattığını söyledi. Kazancı, Darende Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesinde 38 bin kitap bulunduğunu ifade ederek, ille yarışan ilçenin diğer özel kütüphanelerle birlikte çok ciddi bir kültürel varlığa sahip olduğunu dile getirdi.

El yazmaları digital ortamda

Kazancı; “Fizikî şartları ile Malatya’daki en güzel kütüphanelerin başında gelen Darende, okuyucu yönünden de ilde ön plandadır. Her yönüyle örnek olan kütüphanenin envanterine kayıtlı el yazması eserlere digital ortamda ulaşılabilmektedir.” diye konuştu.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mümine Aydın ile diğer ilçelerde görev yapan kütüphane personelinin katıldığı toplantının ardından Darende’deki tarihî, kültürel ve doğal alanlar gezildi.


Anahtar Kelimeler: