Kaçan araçtan uyuşturucu çıktı

Kaçan araçtan uyuşturucu çıktı

Kaçan araçtan uyuşturucu çıktı
Gündem 8.07.2013 11:21:00 1588 0

Dur ihtarına uymayan araçtan 275 kilogram esrar çıktı

Darende’de uygulama yapan polislerin “dur” ihtarına uymayan araçtan 275 kilogram esrar maddesi çıktı.

Malatya-Kayseri karayolu üzerinde seyreden araçlara yönelik kontrol uygulaması yapan polisler, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde dur ihtarına uymayan 41 KP 550 plakalı panelvan bir aracı takibe aldı. Uyarılara rağmen Bölge Trafik İstasyonu önündeki kontrol noktasında da durmayan araç, karayolundan çıkarak Sayfiye Mahallesi içerisine girdi. Yolları kesen polis, kovalamaca sonunda aracı durdurdu. Yapılan ilk kontrolde araçta çuvallar içerisinde esrar maddesi olduğu belirlendi. Sürücü, C.Ö. (35) gözaltına alındı.

C.Ö.’nün Malatya’dan aldığını iddia ettiği esrar maddesini İstanbul’a götürmekte olduğu kaydedildi.

C.Ö. hakkında yapılan incelemede taksirle adam yaralama, uyuşturucu madde ticareti, tehdit ve yağma gibi 18 ayrı suçtan sabıkası olduğu ayrıca ehliyetine de bir süre önce el konulduğu tespit edildi. C.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

İkiz araçla esrar taşırken yakalandılar

Darende’de Jandarma’nın yaptığı bir operasyonla 55 kilogram esrar ele geçirildi.

İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Malatya-Kayseri karayolu üzeri Yukarıulupınar mevkisinde uygulama yaparken V.T. idaresindeki 60 TV 186 plakalı bir jeepte arama yaptı. Aracın bagajında paketler halinde 55 kilogram esrar maddesi bulundu. Esrar bulunan araca öncülük ettiği belirlen aynı marka, renk ve modelde başka bir araçta belirlenerek durduruldu.

Gözaltına alınan V.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Anahtar Kelimeler: