Darende ve beldelerini ziyaret etti

Darende ve beldelerini ziyaret etti

Darende ve beldelerini ziyaret etti
Gündem 24.06.2013 11:48:00 2423 0

Büyükşehir statüsü kazanan Malatya’nın ilçe ve beldelerini gezen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende ve beldelerine ziyaretlerde bulundu.

Balaban beldesinde vatandaşlara seslenen Çakır, “Malatya’yı büyükşehir ile birlikte atağa kaldıracak, büyükşehri fırsata dönüştüreceğiz. Bu fırsatı değerlendirmek için çalışmalara şimdiden başladık.” dedi.

Çakır, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte sorumluluklarının arttığını söyledi.

Malatya’nın gelişmişliği hızlanacak

Yapılan gezilerde ilçe ve beldelerin mevcut yapısını ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Çakır, “Malatya Büyükşehir ile birlikte yeni bir yapılanma sürecine giriyor. İlçe ve belde gezilerine bütün teknik arkadaşlarımız katılıyor. Mevcut yapıyı, sorunları belirliyor, vatandaşlarımıza büyükşehir yasasını anlatıyoruz. Arkadaşlarımız süreç içerisinde sorunların planlamasına yönelik yol haritasını ortaya çıkarıyor. Büyükşehir ile birlikte bu sorunları hızlı bir şekilde çözmeye gayret edeceğiz. Malatya’nın gelişmişliği hızlanacak. Daha planlı ve sağlıklı bir şehir yapısı oluşacak. Köylerimize ve beldelerimize hizmetlerimiz artacak.” diye konuştu.

Kalkınma hamlesi başlayacak

2014 yerel seçimleriyle beraber Malatya’da kalkınma hamlesi başlayacağını belirten AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, hükümetin Malatya’da gerçekleştirmiş olduğu en büyük projelerden bir tanesinin şehrin büyükşehir statüsüne kavuşması olduğunu belirtti.

Tüfenkçi, “İlçe ve beldelerde bütçe yetersizliği, personel yetersizliği, araç ve gereç yetersizliği nedeniyle bütün belediye başkanları hizmet yapmakta zorlandı. Malatya’nın bütün ilçe ve beldeleri artık daha fazla hizmet alacak. Hizmetler hızlı ve etkin bir şekilde yapılacak” ifadelerini kullandı.

Ziyarete Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Darende Belediyesi Meclis üyeleri, Balaban, Aşağıulupınar, Ilıca, Belediye Başkanları ile AK Parti ilçe teşkilatı da katıldı.


Anahtar Kelimeler: